Minneord til Bjørn Halfdansen

Fotograf og foto.no medlem Bjørn Halfdansen har etter lang tids sykdom gått bort bare 49 år gammel.
Det er med stor sorg jeg kan meddele at Bjørn Halfdansen er gått bort bare 49 år gammel. En av Norges beste fotografer er gått bort. Han sovnet inn på Ullevål sykehus søndag den 23. august etter lang tids alvorlig kronisk sykdom. Likevel kom nyheten om Bjørns bortgang brått og uventet, selv om jeg visste hvor dårlig han var. Men det syntes så lite på ham. Der Bjørn kom fyltes rommet med entusiasme, humør og pågangsmot, enda så syk han var.

Bjørn har vært medlem på foto.no siden 2003, og var en av de mer markante bidragsyterne gjennom flere år frem til 2007. Han har lagt inn 174 bilder på bildekritikken/galleriet, og bidro med hele 9685 kommentarer.

Hans engasjement og forståelse for foto var i en egen klasse. Det er bare kort tid siden jeg fikk se de siste bildene han hadde tatt. De er helt unike. Hans bilder bærer preg av både nydelige og gripende motiver av natur og mennesker, der komposisjon og innhold alltid er svært spennende, og hvor han alltid fikk til kombinasjoner det bare er å misunne. Se for eksempel hestebildet. Bjørn hadde et enormt blikk for foto. Jeg hadde for et par år siden gleden av å samarbeide med Bjørn om å lage et audiovisuelt show av bildene hans, som bl.a. ble vist i Oslo Kameraklubb. Bjørn hadde satt sammen bilder og ikke minst musikk som er blitt et varig minne og som ble karakterisert som helt enestående. Bjørn var i 10 år pressefotograf og jobbet også mange år som musiker. Det reflekteres i bildene hans, som inneholder både musikalitet og poesi. Bjørn sparte ikke på seg selv og ga utrolig mye av seg selv til andre. Hans engasjement, interesse og omsorg for andre mennesker var stor.

I 2005 ble Bjørn kåret til årets fotograf i Fotografi, med den poengmessig største seieren i konkurransens historie! Et av vinnerbildene kan du se til høyre. Bjørn var en utrolig god portrettfotograf.

Som god venn har jeg lært masse av ham, ikke bare som fotograf og kunstner, men også av hans livsforståelse, innsikt og omtanke for andre. Bjørn lærte meg mer enn andre å forstå og prøve å være til stede i eget liv, bruke og sette pris på den tiden vi har. Bjørn hadde en stor tilstedeværelse. Bjørn vil bli husket som en usedvanlig sympatisk og flott kar, som engasjerte seg, og som hadde stor takhøyde og empati. Bjørn var et menneske som brydde seg om andre. Det var lett å like og bli glad i ham.

Mine inderlige tanker går til familien hans og ikke minst til hans kjæreste Siri Elisabeth Juell Rasmussen, som også er fotograf og foto.no medlem.

Kjære Bjørn, du var et usedvanlig levende menneske, du vil bli dypt savnet, det blir tomt etter deg. Hvil i fred.
Siri Elisabeth Juell Rasmussen - Bjørn Halfdansen
Bjørn Halfdansen
Siri Elisabeth Juell Rasmussen
Bjørn Halfdansen  -
Bjørn Halfdansen
Bjørn Halfdansen  -
Bjørn Halfdansen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu