Minneord: Alf Børjesson

En mektig skaperkraft og en varm sjel har forlatt oss og er dypt savnet.
Alf ble født i 1957 og etter en kort periode som tømrer begynte han som elev på fotolinjen på Sogn yrkeskole, med Margareth Fosseide som lærer. Etter dette ble han tilbudt assistentjobb på det anerkjente fotostudio Ragge Strand/Per Alfsen i 1984.

Han ble senere selvstendig fotograf i dette studiofellesskapet hvor han hovedsakelig jobbet med matfotografering, og han fikk vide fullmakter til å utforske fotograf-fagets mangfold. På kvelder og netter viste Alf sin eksperimentelle side og ble etter hvert en svært spennende og kreativ fotograf. Særlig innen metallmusikken fikk han gjøre mange CD-cover, bl.a. for Dimmu Borgir.

I 1999 overtok han driften av studioet i Oscarsgate, hvor han og fotograf Astrid Hals fortsatte å jobbe med mat som primærområde, men han jobbet også mye med veldedighetsprosjekter, bl.a. for Kirkens Bymisjon. I denne perioden vant Alf også mange utmerkelser for sine utfordrende og dramatiske bilder.

Jeg fikk selv gleden av å arbeide med Alf i Styret til Norske Reklamefotografers forening, og han fremsto alltid som svært generøs og vennlig, ikke minst overfor unge fotografer som beundret hans sterke skaperevne og idérikdom.
Etter at Astrid Hals så tragisk døde i 2010 ble det tungt for Alf å fortsette alene, og de siste årene ble tunge på mange måter. Hans brå bortgang kom allikevel som et sjokk og våre tanker går naturligvis til hans 2 barn og nærmeste familie.

En mektig skaperkraft og en varm sjel har forlatt oss og er dypt savnet.

Fotograf Erik Fuglseth
Norske Reklamefotografer
Lene Thorsen - Alf Børjesson
Alf Børjesson
Lene Thorsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
stephen b.
En av de få navnene jeg husker og en som fikk meg til å bli interessert i foto...
13.9.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu