Vi tenner et lys for Reidar Sneisen

Vår kjære kollega, Reidar Sneisen, har gått bort alt for tidlig i en alder av 51 år.
Vi på Foto.no har mistet en svært dyktig medarbeider, mangeårig kollega og god venn.

Reidar var alltid på plass, klagde aldri og brant for sin arbeidsplass og sine kolleger. Han var en bauta vi alltid kunne stole på. Ingen var så flink som ham til å se alle de små tingen som måtte gjøres – ting vi andre ikke la merke til før de nå ikke lenger blir gjort. Reidar krevde aldri konstant anerkjennelse, han stakk ikke hodet fram, men vi som kjente ham så hvor hardt han jobbet, hvordan han tok tak og fikk ting unna og hvordan han aldri sa nei.

Pliktoppfyllende, hardtarbeidende og trofast høres kanskje kjedelig ut, men Reidar var langt fra kjedelig. Han var et oppkomme av dårlige vitser, og vi andre forsøkte etter fattig evne å matche ham på det området, men nådde aldri opp. Reidar hadde også et skråblikk på verden som han klarte å formulere på en fantastisk måte. Det kunne komme subtile understatements med glimt i øyet, som alle umiddelbart forsto betydningen av.

Undertegnede forsøkte gjentatte ganger å få ham til å skrive saker her på foto.no – han hadde en formuleringsevne som var ganske imponerende. Han brukte den blant annet til epistler på sosiale medier og det var alltid en fryd å lese dem. Det var skråblikk på livet og hverdagen formulert på en fantastisk fin måte med humor og varme men også med snert, spark og alvor.

Reidar Sneisen har vært i fotovarehandelen nesten hele dette århundret. Han begynte som butikksjef hos Foto Knutsen i Trondheim i 2002, deretter Japan Photo og i 2006 FotoVideo. I 2008 flyttet han til Oslo men fortsatte å jobbe hos FotoVideo. Da Foto.no skulle åpne butikk var det en selvfølge at han ble spurt om å være med på eventyret. Han var ikke vanskelig å be og gikk løs på oppgaven med oppbrettede ermer. Reidar sa han anså kollegene som sin familie i Oslo.

Reidar døde etter kort tids sykdom og etterlater seg en mindreårig sønn og et stort tomrom vi ikke forstår hvordan vi skal klare å fylle.

Takk for alt du var og alt du gjorde, Reidar

Bisettelsen blir fredag 8. juni kl 13.00 i Hommelvik kirke.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Per Inge Ø.
Fryktelig trist og ikke minst uventet. Jeg hadde gode samtaler og fikk god hjelp av Reidar. Min dypeste medfølelse med kolleger og med familien.

Per Inge Østmoen
4.6.2018
Erik F.
Tusen takk, Stephan.
29.5.2018
Stephan S.
Dette var utrolig trist å høre. Og veldig bra skrevet av deg Erik. Alle "Japanere" kondolerer fra hjertet!

Stephan
29.5.2018
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu