Årets fotograf

Atle Goutbeek er kåret til Årets fotograf 2009 på foto.no.
Etter flere år hvor Ioannis Lelakis nærmest har hatt monopol på tittelen Årets fotograf på foto.no, har Atle Goutbeek nå overtatt stafettpinnen. Det var en overlegen seier hvor Atle fikk hele 60 poeng. Andreplassen gikk til Kjell Arne Øia (27 poeng), mens tredjeplassen gikk til Ioannis Lelakis (24 poeng).

Atle Goutbeek fra Nederland er utdannet arkitekt på Kunstakademiet i Kampen i Nederland. Siden 1999 har han bodd i Tvedestrand, og har de siste tre årene jobbet som profesjonell fotograf. Han har allerede gjort seg bemerket med diplomplassering i kategorien årets nykommer ved NRFs UTSNITT 2007-konkurranse. De to siste årene har han blitt kåret til Årets fotograf på Fotopia.no. Han har også flere respektable plasseringer i konkurranser på foto.no, som no er kronet med tittelen Årets fotograf. Atle har vært medlem på foto.no siden sommeren 2006 da han kjøpte sitt første digitale speilreflekskamera, et Canon 350D.

- Da jeg ble medlem på foto.no, og begynte å legge ut bilder, så jeg veldig opp til dem som vant konkurransene. Vinnerbildene var ofte en stor inspirasjonskilde, og jeg tenkte med meg selv at dette er noe jeg også ønsker å klare. At jeg innen fire år skulle vinne Årets fotograf hadde jeg aldri trodd eller ventet, forteller Goutbeek.

- For meg er denne tittelen verdt veldig mye. I forhold til andre konkurranser, med for eksempel pengepremier, så er det i foto.nos Årets fotograf anerkjennelsen som betyr noe. At det er andre fotografer, og ikke en jury, som stemmer frem den beste fotografen, er noe jeg er stolt over.

Poengberegningen i årets fotograf baseres på plasseringer i de månedentlige fotokonkurransene. 10 poeng for en 1. plass, 9 for en 2. plass, 8 poeng for en 3. plass, etc. ned til 10. plass.

2010-konkurransen er allerede i gang. foto.no oppfordrer alle til å bidra til tøff konkurranse om tittelen Årets fotograf 2010. Og sist, men ikke minst, gratulerer vi Atle Goutbeek.

Brukerportrett med Atle Goutbeek:
http://foto.no/cgi-bin/articles/articleView.cgi?articleId=41226

Atles hjemmeside:
http://www.fullframe.no/

Resultater:
http://foto.no/cgi-bin/konkurranser/mndsbilde/aaretsfotog...i?aar=2009
Maartje de Ruiter - Fra venstre: CF Wesenberg, Atle Goutbeek og David A Bruun-Lie
Fra venstre: CF Wesenberg, Atle Goutbeek og David A Bruun-Lie
Maartje de Ruiter
Frank Hesjedal - Atle Goutbeek in action
Atle Goutbeek in action
Frank Hesjedal
Atle Goutbeek -
Atle Goutbeek
Atle Goutbeek -
Atle Goutbeek

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu