Simensen om månedens bilde

Lisbeth Simensen vant månedens bilde i januar. Temaet var 'fritt motiv'.
Simensen er konditor og selvlært amatørfotograf. Fotointeressen har hun hatt siden hun var ganske liten og valgte foto som valgfag på ungdomsskolen.

- Vi brukte mørkerom til fremkalling og jeg tok svart/hvittbilder med min fars analoge speilreflekskamera. Jeg er veldig glad i alle slags dyr, men er spesielt opptatt av hester. Jeg eier lipizzanerhesten Pluto Alea som jeg har hatt i nærmere 17 år, forteller Simensen til foto.no.

Vinnerbildet tok Lisbeth i desember 2008 av hester som ble sluppet ut på det som egentlig er et sommerbeite.

- De løp og herjet, og de så svette at det dampet av dem alle. Med den fine frostrøyken som lå der fra før, ble det et fint slør av damp rundt hestene. Motlyset fikk dråpene i trærne til å lyse. Jeg har fjernet strømtråden med kloneverktøy og justert tonene i Photoshop elements 7. Jeg har brukt veldig lang tid på redigering, og har misslykkes mange ganger i andre fotoredigeringsprogrammer, men endelig føler jeg at jeg har kommet i mål med dette prosjektet.

Utstyret som er brukt er et Canon EOS 400D, med en EF 70-300mm f4-5.6 IS USM. Etterarbeid er utført i Photoshop Elements.

- Jeg ble veldig glad da jeg skjønte jeg hadde vunnet månedens konkurranse på foto.no, og trodde ikke det var sant. Da det gikk opp for meg, våknet konkurranseinstinktet mitt igjen, så enten må jeg ha ny hest, og begynne å konkurrere i hestesport igjen, ellers så må jeg snart oppgradere kamera og levere flere bilder til fotokonkurranser. Det blir nok det siste, avslutter Simensen.

foto.no gratulerer Lisbeth med månedens bilde og ønsker henne lykke til i alle fotokonkurranser.

Vinnerlisten i januar
Lisbeth Simensen - Hester i frihet
Hester i frihet
Lisbeth Simensen
Ingrid falch Jackobsen - Lisbeth Simensen
Lisbeth Simensen
Ingrid falch Jackobsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu