Westum om månedens bilde

Heidi Westum ble vinner av månedens bilde i mai. Temaet var ’nasjonalfølelse’.
Westum hadde et speilreflekskamera for over 20 år siden. Hun jobbet ikke i mørkerommet og det ble derfor kostbart å eksperimentere. Derfor handlet det den gang mest om familiebilder. Da hun i tillegg kjøpte seg et filmkamera dabbet interessen av. Men i 2007 kjøpte hun seg et digitalt speilreflekskamera og interessen tok av i en svimlende fart.

- Selv om veldig mye havnet i søppelkassen, fotograferte jeg det meste. Jeg prøvde blant annet en del dråpebilder med kitobjektivet og bare intern blitz. Jeg prøvde med ulike bakgrunner og på noen hengte jeg et norsk flagg bak. Ingen av dem ble spesielt bra, men da jeg så temaet i månedens bilde, så tenkte jeg at jeg fikk prøve dette igjen. Jeg tok vel en tyve stykker som ble bra, og det var litt valgets kvaler hvilket jeg skulle sende inn. Men jeg valgte vel antakeligvis det rette. En blir lett hekta på disse motivene, og vet at de fleste har en periode med slike bilder, men min periode slutter visst aldri. Bare som liten advarsel til alle som har lyst til å prøve, forteller Westum til foto.no.

foto.no gratulerer Westum med seieren i månedens bilde.
Heidi Westum -
Heidi Westum

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Heidi W.
Teodor; Alle dråpebildene mine er "vanlig" red - dvs. croppet, litt just på curves/levels og oppskarpet etter nedskalering. Ingen manipulering, el. selv om jeg kan fjerne endel reflekser noen ganger. De mest vanlige innstillingene jeg bruker er bl. 8-16, lukker (nesten bestandig) 1/200 - iso 100-400, ekstern blitz som er rettet mer mot bakgrunnen. jeg har prøvd så mye ulike innstillinger her og funnet ut at det meste kan fungere - det sentrale vil alltid være at man treffer med fokuspunktet. Bruker Sigma makro 105 og dof blir ikke så veldig stor.
Takk til deg også Håvard - bra du orker å se på flere dråpebilder :)
4.6.2010
Håvard F.
Gratulerer. Spennende å følge dine dråpebilder Heidi
mvh
Håvard
2.6.2010
Teodor W.
Jeg vil gjerne vite litt om eventuelt redigering og etterarbeid! Og metadata!
2.6.2010
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu