Bentdal om månedens bilde

Pål Bentdal ble vinner av månedens bilde i august. Temaet var 'Den typiske norske far'.
- Bildet er tatt med det først digitale speilreflekskameraet jeg hadde, en Canon 20D. For å komme tett inn på folkene på isen denne januardagen brukte jeg en Canon 100-400 mm. Bildet er tatt i 2006 på Tveitevannet som ligger på Landås i Bergen. Jeg husker det var mange fine dager og at det samlet seg mye folk på isen disse dagene. Så da var det bare å finne fram kameraet og rusle ned ved solnedgang for å fange noen motiver.
Jeg synes dette bildet ble det beste, og det var stor stas da Digital Photograper trykke det på en helside samme året, forteller Pål Bentdal.

Etter den tid, er det blitt tusenvis av bilder og et Aperture-bibliotek som er alt for stort. Bentdal er til daglig IKT senior konsulent i Bergen kommune, men har også begynt å tjene penger på fotograferignen. Han frilanser for ukebladet Allers, aviser og diverse firmaer.

Utstyr
- Da lukkeren på Canon 20d takket for seg, gikk jeg over til Canon 5D. I dag bruker jeg en Canon eos 1 mark III og en Canon 5d Mark II. Jeg liker godt å ha mulighet til å velge hvilket kamera som skal brukes, da disse to har litt forskjellige egenskaper. Objektivene jeg bruker mest er Canon 70-200mm 2.8 L IS, Canon 16-35 2.8 L og Canon 50mm 1.2 L.

Bentdal forteller at han som fotograf har mye tålmodighet og ikke gir seg før han føler at bilder sitter. Motivene varierer mye, men han liker å fange øyeblikket.

- Det å kunne fange et øyeblikk som aldri kommer igjen, fascinerer meg.
Jeg kan gjerne komme på en ide som jeg kan jobbe med veldig lenge. På denne tiden av året er det å fange lynet i tordenvær som står øverst på
ønskelisten.

Nedenfor kan et lite utvalg av Bentdals bilder sees.

foto.no gratulerer Bentdal med seieren i månedens bilde.


Pål Bentdal -
Pål Bentdal
Svein-Jørgen Wiken - Pål Bentdal
Pål Bentdal
Svein-Jørgen Wiken

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu