Vinnere av sommerfotokonkurransen 2010

Fotograf Simen Myrberget har via gruppen “Fotofiklere i Norge”, arrangert sommerfotokonkurranse med tema “Sommer og Livsglede”.
PRESSEMELDING:

Det har vært en spennende og intens innspurt med mange herlige bidrag i fra både profesjonelle og amatører og det tekniske nivået var naturlig nok varierende. Det var spennende å se hva de ulike deltakerne mener med hva livsglede er. Det var over 1000 bidrag og rundt 900 som kvalifiserte m.h.t tema! At førstepremien var Fuji Finepix Hs 10, gjorde nok sitt til at det ble ekstra stor deltakelse og oppmerksomhet rundt konkurransen.

Sol og varme, fart og action, gastronomiske gleder, sensualitet, lekenhet og barnets uskyld og tilstedeværene smil, gir oss en pekepinn på hva som forbindes med livsglede. Forhåpentligvis kan bildene også gi oss en siste vitamininnsprøytning av sol og sommer før høsten og vinteren setter inn.

Enkelte av bildene klarte tydelig å formidle stemning og følelser og man kunne formelig kjenne både solskinn og saltvann på kroppen. Og det er vel kanskje nettopp bl.a. det som gjør foto så spennende: muligheten til å formidle noe av fotografens egen sinnsteming og/eller de avfotografertes følelser. Kombinert med betrakterens egne erfaringer og assisiasjoner, kan dette bli svært spennende.

RESULTATENE:
Det var ikke før undertegnede fikk se bildene høyoppløselig at man kunne vurdere bildene skikkelig. Det er naturlig nok en større utfordring å få til både å fange et godt motiv samtidig som teknikken er på plass også. Og det er her instinkt og teknisk kunnskap bokstavelig talt kommer inn i bildet i tillegg til evnen å se gode motiver. På Facebook så er maksoppløsning 600 px i bredden og dette er jo da som kjent regnet som lavoppløselig. Det er da ikke alltid så enkelt å se om f.eks. skarphetspunkt(ene) er korrekt og om kvaliteten generelt på de pikslene bildene består av er god nok. Det var da naturlig nok noen som falt fra når kvaliteten på bildene ble vurdert i orginaloppløsning. Jeg vil herved takke alle bidragsyterne for fin innsats og ikke minst for å spre gode følelser og assosiasjoner ved å delta i konkurransen med dette temaet.

VINNERNE:

1.) Fridtjof Wesseltoft (vinner av Finepix Hs 10)! Gratulerer med et helt herlig portrett.

2.) Line Kamilla Aanes (vinner av valgfritt kurs med Fotograf Simen Myrberget / www.fotofikling.com)! Gratulerer med flott stemningsbilde som formidler ekte glede og sommerstemning.

3.) Sissel Marianne Kleivdal Haga (vinner av et års abonnement med bladet Fotografi)! Du har formidlet gleden av å ta bilder og utvist utsøkt fototeknikk!

Dersom du har interesse av å se resten av de beste bildene fra sommerfotokonkurransen, kan du melde deg inn i Facebookgruppen ”Fotofiklere i Norge” og du vil få tilsendt nyheten i det månedlige nyhetsbrevet (med linker til bildene) og ikke minst tips og nyheter innen foto og video.

LINKER:

Facebookgruppen "Fotofiklere i Norge":

http://www.facebook.com/group.php?gid=16544542846

Test av kamera (premien i konkurransen) Fuji Finepix Hs10:

http://fotofikling.com/tester/Testing_av_Foto_Og_Videouts.........html

De 5 beste bildene:

http://fotofikling.com/konkurranser/2010/livsglede/

De nest beste bildene:

http://fotofikling.com/konkurranser/2010/livsglede/nest_best/

Hederlig omtale:

http://fotofikling.com/konkurranser/2010/livsglede/hederlig_omtale/
Fridtjof Wesseltoft  - Vinner av Sommerfotokonkurransen 2010!
Vinner av Sommerfotokonkurransen 2010!
Fridtjof Wesseltoft
Sommersmil på veranden en junidag 2010
Line Kamilla Aanes  - Andrepremie i  Sommerfotokonkurransen 2010!
Andrepremie i Sommerfotokonkurransen 2010!
Line Kamilla Aanes
Bringebærsommer
Sissel Marianne Kleivdal Haga  - Tredjepremiei  Sommerfotokonkurransen 2010!
Tredjepremiei Sommerfotokonkurransen 2010!
Sissel Marianne Kleivdal Haga
Ekte Fotoglede....

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu