Karlsson om månedens bilde

Stellan Karlsson (1952) ble vinner av Månedens bilde i september. Temaet var ’Den gode mammafølelsen’.
Stellan Karlsson, fra Växjö i Sverige, karakteriserer sine motiver som tidløse, og han forsøker å balansere mellom virkelighet og fantasi. Han liker bildene nakne og rene.

- Bildene mine inneholder lyset og mørket, og man finner ofte en dramatisk stemning i dem. Noen bilder krever lang og nøye planlegging, mens andre bare åpenbarer seg for meg, forteller Karlsson til foto.no.

De siste årene har Karlsson viet det meste av sin fotografiske tid til å fotografere i de sydligere delene av Sverige, først og fremst Skåne og Öland.

- I disse områdene er det åpne landskaper som bretter seg ut og lyset er veldig nærværende. Jeg liker disse landskapene og jo renere komposisjonen kan være, jo bedre.

Stellan fotograferer mye sort/hvitt og flere av bildene ender på utstillingsvegger. Som frilansfotograf tar han også en rekke oppdrag, blant annet miljøbilder, natur og reklame.

Vinnerbildet i tok Stellan en varm sommerdag i Haväng i Skåne.

- Jeg var på jakt etter gode motiver og lys på denne vakre plassen. Plutselig åpenbarer dette fantastiske motivet seg foran meg - to hester - mor og barn. De ser utover Østersjøen og alt jeg trengte å gjøre var å trykke på utløseren.

Bildet er tatt med en Canon 350D og Canon 70-200mm f/4.

Foto.no gratulerer Karlsson med seieren i Månedens bilde.

Karlssons hjemmeside:
http://www.stellankarlsson.se
Stellan Karlsson - mother and child
mother and child
Stellan Karlsson

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu