Helland om Månedens bilde

Atle Helland (50) ble vinner av månedens bilde og et gavekort fra Japan Photo. Temaet var 'Frustrasjon'.
Vinnerbildet er tatt for noen år siden, en sommerdag, i hagen til broren.

- Der har han blant annet denne gamle sykkelen stående til pynt. Med fem viltre kattunger springende rundt, ble det en spontan reaksjon å sette den ene på sykkelsetet. Fortvilelsen lyste i øynene på kattungen. Dette var noe nytt og skummelt. Jeg brukte bevisst liten dybdeskarphet for å få en rolig og behagelig bakgrunn som ikke tar oppmerksomheten. Det er kattungen som skal være i fokus, forteller Helland til foto.no.

Til daglig bor Atle Helland på Valen i Kvinnherad, midt mellom Haugesund og Bergen. Han startet med fotografering i 1983 og bygde seg et fotostudio i 1991. Siden den gang har han jobbet med foto i halv stilling. Resten av arbeidstiden er han nattevakt på et psykiatrisk sykehus.

- Som fotograf er jeg selvlært, men har gått på kurs hos fotograf Hans Jørgen Brun i Bergen og trinn 1-2-3 hos Morten Krogvold på Vågå.

Helland har tidligere vært aktiv i Norsk Selskap for Fotografi, og ble blant annet Årets fotograf i 1996.

- Jeg var ganske aktiv på konkurransefronten for 10-15 år siden, både i inn- og utland. Dette håper jeg å ta litt mer del i igjen. Jeg har for eksempel sendt inn bilder til Landskonkurransen i år. I 2006 var jeg også heldig å vinne Månedens bilde på foto.no, da med tema ’kommunikasjon’.

Foto.no gratulerer Helland med Månedens bilde.

Premier denne måneden erlevert av Japan Photo:
Førsteplasse:Gavekort på fotoprint fra Japan Photo Norge AS, verdi 2000,-Andreplasse:Gavekort på fotoprint fra Japan Photo Norge AS, verdi 500,- Tredjeplasse:Gavekort på fotoprint fra Japan Photo Norge AS, verdi 500,-
Hjelp - Atle Helland
Atle Helland
Hjelp

Relaterte artikler Relaterte artikler:Brukere Brukere:
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Roy S.
Bildet er både morsomt og bra, men synes ikke det står til temaet som var "Frustrert". Kattungen er nok mye mer redd enn frustrert. Tror derfor det er like greit at det ikke er noe tema i disse konkuransene.
3.11.2010
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu