Vinneren av 'Landskap' kåret

Terje Angeltveit har blitt tildelt førsteprisen i andre runde av konkurransen Årets fotograf 2011.
Årets fotograf 2011 er et samarbeid mellom Nikon, Epson, Adobe og Cyan :galleri.

Terje Angeltveits "Kirkegård" har gått til topps i landskapsrunden i Årets fotograf 2011 på foto.no.

- Dette er kjempeoverraskende og superhyggelig! Det var så mange fine bilder med i denne runden, at jeg trodde det skulle bli vanskelig å ta poeng. At jeg så fikk førsteplassen var fantastisk! Men jeg synest selv det er et spennende landskapsbilde som jeg liker svært godt, er Angeltveits kommentar til seieren.

Juryen begrunner valget slik:

"Dette er et surrealistisk motiv med mange muligheter for tolkning. Veien minner blant annet om en golfkølle. Betrakter får se landskapet fra en annen synsvinkel enn den som er mest vanlig."

Motiv fra Andøya
Vinnerbildet har Angeltveit tatt fra fjellet Røyken nord på Andøya, fra cirka 300 meters høyde. Motivet er et gravsted ikke langt fra Bleik.

Terje Angeltveit (46) har alltid vært interessert i foto og fotografering. Som 20-åring kjøpte han sitt første analoge speilrefleks, men interessen tok først helt av i 2004 da han meldte seg inn i Oslo Kamera Klubb (OKK). Samtidig kjøpte han sitt første digitale speilreflekskamera.

- I OKK er jeg fortsatt aktiv og miljøet der er helt fantastisk for en fotointeressert. Der får jeg mye innspirasjon, og tilbakemeldinger på egne bilder. Ellers så er jeg er selvlært på fotografering, og tar MANGE bilder når jeg finner frem kamera for å ta bilder.

Angeltveit får 12 poeng å ta med seg videre i konkurransen, pluss et eksemplar av Adobe Photoshop CS5, kameraet Nikon Coolpix P7000 og printeren Epson Stylus Photo R1900

Andreplassen i landskapsrunden gikk til Kurt Seljeseth for bildet "postindustrielt", mens tredjeplassen gikk til Jan-Vidar Bakker for bildet "Sandesund bro".

441 innsendte bidrag
Blant de 441 innsendte (og godkjente) bidragene ble det kåret 10 vinnere som fikk plassering fra 1-10, mens 15 bilder fikk hederlig omtale og ett poeng. Ingen av fotografene som fikk utdelt poeng i første runde av Årets fotograf, klarte å ta poeng i landskapsrunden.

Juryen i landskapsrunden bestod av fotolegende Leif Preus, Direktør ved Preus museum Ingrid Nilson og naturfotograf Jan Erik Wessel. Ved første gjennonmgang av de innsendte bidragene var ikke juryen veldig imponert over nivået. Veldig mange sender inn bilder uten å ha en tanke bak. Derfor mente de det var enkelt å plukke ut de beste bildene.

Ingrid Nilsson var spesielt opptatt av at fotografiet er et kommunikasjonsmiddel. For å lage bilder som treffer, så handler det om å utvikle et bildespråk. Det er ikke godt nok å kunne beherske teknikken.

- Shit in, shit out, sier Nilsson. Og med det mener hun at har man ikke gjort en god nok jobb når man gjør selve fotografering, så går det ikke an å redde bildet i etterbehandlingen.

Leif Preus sitt råd for å utvikle seg som fotograf, og for å hevde seg i slike konkurranser, er å bruke masse med tid på ett og samme motiv.

Samtidig var juryen enig om at de 25 bildene de satt igjen med og som skulle tildeles plassering og hederlig omtale, bare vokste og vokste jo mer tid de brukte på dem.

Miljørunden
Neste runde av Årets fotograf 2011 åpner for innsending 1. mai, med temaet 'miljø'. Da skal det ikke sendes inn enkeltbilde, men en serie på mellom 3 og 8 bilder. Konkurransen er åpen frem til 15. juni. Juryens sammensetning i denne runden offentliggjøres om få dager. Mer informasjon her

Vi gratulerer så mye til vinnerne og vi takker våre sponsorer Adobe, Nikon og Epson for premiene til konkurransen Årets Fotograf 2011!

Trykk på 'vinnerbildene'-tab'en på toppen for å se vinnerbildene.

Sammenlagt resultatliste

Nedenfor finner du link til alle vinnerfotografene.
Terje Angeltveit - Kirkegård
Kirkegård
Terje Angeltveit
1. plass (12 poeng) i årets fotograf 2011 konkurransen. Tema "Landskap" <br>
Juryen sier: Dette er et surrealistisk motiv med mange muligheter for tolkning. Veien minner blant annet om en golfkølle. Betrakter får se landskapet fra en annen synsvinkel enn den som er mest vanlig.
Kurt Seljeseth  - Postindustrielt
Postindustrielt
Kurt Seljeseth
Beskrivelse: 2. plass (10 poeng) i årets fotograf 2011 konkurransen. Tema "Landskap"
Jan-Vidar Bakker  - Sandesund bru
Sandesund bru
Jan-Vidar Bakker
Beskrivelse: 3. plass (9 poeng) i årets fotograf 2011 konkurransen. Tema "Landskap". Juryen sier: Betrakter blir sugd inn i dette motivet hvor den moderne teknologien skjærer gjennom landskapet. Det er et ekstremt sort/hvitt-bilde hvor den tekniske utførelsen sitter som et skudd.
Frank Hesjedal - Juryen i arbeid
Juryen i arbeid
Frank Hesjedal
Frank Hesjedal - Juryen i arbeid
Juryen i arbeid
Frank Hesjedal

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Roald B.
Utrolig flotte bilder. Juryen har ikke hatt det enkelt :)
17.11.2011
Arne H.
Gratulerer! Imponerende, inspirer meg til meg landskap :-)
30.4.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu