Vinneren av 'Miljø' kåret

En samstemt jury har kåret vinnerne i tredje runde av konkurransen Årets fotograf 2011. CF Salicath fikk førsteplassen for en bildeserie fra Folken i Stavanger!
Årets fotograf 2011 er et samarbeid mellom Nikon, Epson, Adobe og Cyan :galleri.

Det ble lite diskusjon da juryen møttes for juryering av tredje runde av Årets fotograf 2011 tidligere denne uken. De tre jurymedlemmene Morten Andersen, Cecilie Tyri Holt og Elisabeth Aanes ble raskt enige om hvem som fortjente førsteplassen i denne runden. Vinneren ble CF Salicaths bildeserie "Folken", en dokumentarserie som viser livet blant de frivillige på Folken konserthus og studentersamfunn i Stavanger.

- Oj, fantastisk! Dette var overraskende, men gledelig overraskende, uttaler Salicath til foto.no da han får høre at han har vunnet.

Tre år og 30 000 bilder
Salicath betegner seg selv om en hobbyfotograf som tar mest bilder på frivillig basis, selv om han også tar betalte oppdrag og jobber mot utstillinger. Han har jobbet som frivillig på Folken i tre år, og har i løpet av den tiden tatt rundt 30 000 bilder.

- Det er mest konsertbilder, men jeg har også vært veldig bevisst på å ta bilder av de frivillige. Musikk-Norge er i stor grad basert på frivillige og det har vært interessant å studere hva som skjer i bakgrunnen, forteller Salicath.

Utvelgelsen av de 8 bildene som til slutt skulle utgjøre den innsendte serien, beskriver den 22 år gamle fotografen som vanskelig. Resultatet holdt imidlertid til topplassering og juryen begrunner valget slik:

"Denne serien er gjennomført fra A til Å og gir et godt innblikk i det frivillige livet på Folken. Det føles nesten som man har vært der etter å ha sett bildene. Det er en fin stemning i bildene, og de er blant de beste fotografisk sett. Plusspoeng for at temaet er fra Norge."

Salicath får 12 poeng å ta med seg videre i konkurransen, pluss et eksemplar av Adobe Photoshop CS5, kameraet Nikon Coolpix P7000 og printeren Epson Stylus Photo R1900. Vi gratulerer!

Hjemmemiljø ga førsteplass totalt
Andreplassen i denne runden ble tildelt Kristine Henriette Kroder-Schille for serien "I believe in the colours in the grey everyday", en serie som juryen beskrev som en "fin skildring av et hjemmemiljø" og som et resultat av en gjennomtenkt ide. Kroder-Schille ble tildelt andreplass også i første runde av konkurransen, og ligger dermed i skrivende stund på førsteplass sammenlagt.

Tredjeplass ble tildelt Ioannis Lelakis med serien "Sør-Koreanere i sitt daglige miljø." Også Lelakis tok poeng i første runde av konkurransen, med en hederlig omtale.

Viktig å tenke serie
Totalt 153 serier ble sendt inn i denne runden av konkurransen, og 26 av disse ble valgt ut til å være med i den endelige juryeringen.

Noen serier ble utelukket fra juryeringen fordi de ikke var konsekvente i uttrykket, men ga inntrykk av at de hadde blitt fotografert av to personer, mens noen serier var preget av gjentakelser og flere bilder som viste og fortalte nesten nøyaktig det samme. Andre igjen ble utelukket fordi serien ikke var redigert stramt nok.

- Et tips er å tenke tema og tenke serie. Bildene skal passe sammen som en serie. Det er tydelig at mange ikke har tenkt på dette og mange av seriene fungerte bedre når vi fjernet noen bilder. Husk at et bilde kan trekke ned en hel serie!

Juryen ønsket å påpeke at flere av de innsendte bidragene ble forkastet fordi de ikke passet inn i temaet, og ikke fordi de ikke var gode nok fotografisk.

- Det var enkeltbilder som var fantastiske, men som ikke traff temaet. Og da kan de dessverre ikke nå opp.

Ny runde
Neste runde av Årets fotograf 2011 åpner for innsending 1. juli. Temaet er portrett, og denne gangen ber vi om enkeltbilder. Fristen for å delta er 15. august. Juryen for portrett-serien blir annonsert i løpet av kort tid.

Mer informasjon om Årets fotograf 2011 finner du her

Vi gratulerer så mye til vinnerne!

Se tidligere vinnerbilder:
Vinneren av 'Landskap' kåret
'Fritt Motiv'-vinneren er kåret

Trykk på 'vinnerbildene'-tab'en på toppen for å se vinnerbildene.
Nedenfor finner du link til alle vinnerfotografene.

CF Salicath -
CF Salicath
1. plass (12 poeng) i konkurransen Årets fotograf 2011. Tema "Miljø" <br>
Juryen sier: "Denne serien er gjennomført fra A til Å og gir et godt innblikk i det frivillige livet på Folken. Det føles nesten som man har vært der etter å ha sett bildene. Det er en fin stemning i bildene, og de er blant de beste fotografisk sett. Plusspoeng for at temaet er fra Norge."
Kristine Henriette  Kroder-Schille - Fra serien
Fra serien "I believe in the colours in the grey everyday"
Kristine Henriette Kroder-Schille
2. plass (10 poeng) i konkurransen Årets fotograf 2011. Tema "Miljø" . Tema "Miljø" <br>
Juryen sier: "Dette er en fin skildring av et hjemmemiljø. Teksten fotografen har skrevet viser at det ligger en gjennomtenkt ide bak, og man blir ikke skuffet når man ser bildene. Serien er bra satt sammen."
Ioannis Lelakis - Fra serien
Fra serien "Sør-Koreanere i sitt daglige miljø"
Ioannis Lelakis
3. plass (9 poeng) i konkurransen Årets fotograf 2011. Tema "Miljø" <br>
Juryen sier: "Bildene er nydelige og har en god estetisk kvalitet. Men serien som helhet mangler en rød tråd og bærer preg av å være snapshots fra ulike miljøer. Vi savner en større sammenheng i bildene."
Christine Tolpinrud -
Christine Tolpinrud
Juryen i full gang med juryeringe. Fra venstre: Morten Andersen, Cecilie Tyri Holt og Elisabeth Nordeng Aanes

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Kristinn G.
I denne runden ønsker vi bidrag som fokuserer på samspillet mellom miljø og menneske. Det kan være bilder som skildrer miljø på ulike vis, med eller uten mennesker, men hvor menneskets rolle i forhold til miljøet som er portrettert, på en eller annen måte fremgår."

mange fine serier men ???
1.7.2011
Are H.
Gratulerer til alle premierte. Jeg synes nivået på denne runden kanskje har vært det høyeste hittil. Mange personlige løsninger.
Som i de forrige rundene; min personlige favoritt vant ikke, men Arne Strømmes "the streets" fikk i det minste en fin-fin plasssering.
30.6.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu