Vinnerne av dokumentar-runden

Nå avslører vi alle seriene som har sanket poeng i siste og avgjørende runde av Årets fotograf 2011.
Årets fotograf 2011 er et samarbeid mellom Nikon, Epson, Adobe og Cyan :galleri.

Som vi allerede har avslørt gikk Håvard Flaatten helt til topps i dokumentar-runden i Årets fotograf 2011 med serien 'Barnekreft'.

En slagkraftig jury bestående av Margreth Olin, Paal Audestad og Siv Johanne Seglem plukket ut 12 serier som de ga poeng. Deltagelsen i dokumentar-runden var ikke like imponerende som i de 5 første rundene. 71 serier ble levert inn, mens 22 ble med til den endelige juryeringen.

- De beste seriene i denne runden skilte seg ut med å være veldig gode. Likevel kunne flesteparten av seriene vunnet veldig mye på en bedre og strammere redigering. Mange serier fremstår derfor som lite gjennomtenkte, uttaler en samstemt jury. - Mange av seriene ville tjent mye på å bare utelukke ett eller to bilder. Selv om et bilde i seg selv har en kvalitet, så er det ikke sikkert det bidrar i en historie som skal fortelles. Ofte forteller også to bilder akkurat det samme.

Mens Håvard Flaatten tok førsteplassen, endte Arne S. Gjone på andreplass og Årets fotograf 2011 Arne Strømme tok tredjeplassen.

Trykke på tabene øverst for å se alle de premierte bidragene og juryens kommentar til de fem beste seriene.


Håvard Flaatten - 1. plass i dokumentar-runden i Årets fotograf
1. plass i dokumentar-runden i Årets fotograf
Håvard Flaatten
Juryen sier: Nærheten er det som imponerer veldig mye med denne serien. At fotografen klarer å formidle noe av den smerten og opplevelsen som barnet går gjennom, gjør at vi som publikum får tilgang til noe som vi ellers ikke ville fått. Serien drar betrakter inn i barnets følelser og gir han eller henne en opplevelse av alvoret og smerten og gleden. Man blir også dratt inn i serien på en måte som gjør at man stiller seg spørsmål: Hva ville jeg gjort om dette var mitt barn? Hvordan ville jeg forholdt meg til en slik situasjon? I tillegg finner vi i denne serien bilder vi ikke har sett før, som ikke er opplagt, for eksempel bilde nummer 1 i serien av barnet som ser på Lucia-toget.
Frank Hesjedal - Juryen i arbeid
Juryen i arbeid
Frank Hesjedal

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Bente H.
Veldig bra serie! Vil si at denne serien er strengere redigert enn forrige fra Brazil (for få bilder i forhold til tema). Bildene forteller virkelig en historie som hører sammen. Hvorfor ingen kommentar fra juryen?
6.1.2012
Bente H.
Fantastiske bilder. Dessverre omfatter bildene også grufull dyremishandling. Men også det motsatte. Savner faktisk litt info, selv om bildene er fortellende.
6.1.2012
Sonja Elisabeth M.
Gratulerer til Håvard - absolutt en velfortjent seier! Denne serien er spekket med inntrykk!
6.1.2012
maria Konstanse B.
Velfortjent seier, utrolig sterke bilder.
6.1.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu