Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotokurs i Stavanger / Sandnes / Rogaland over fire dager / to helger våren 2021

Er du en ivrig fotoamatør som ønsker å lære mer om både kamerabruk, komposisjon og digital bildebehandling og arbeidsflyt? Liker du å ta bilder ute i naturen, og i de store landskapene? Har du lyst til å møte likesinnede, og til få inspirasjon til å utvikle fotograferingen din videre? Da er det ikke umulig at du bør se nærmere på dette nye og foreløpig unike fotokurset i Stavanger-regionen.
Kurset går på dagtid, over to helger etter hverandre, og inneholder en nøye gjennomtenkt kombinasjon av praktisk fotografering utendørs, fortrinnsvis på spennende steder ute i naturen, og undervisning i klassisk komposisjon, digital arbeidsflyt og bildebehandling i Photoshop inne i et passende kurslokale, ved hjelp av projektor.

Kort fortalt blir opplegget som følger:

Fotokurset starter på en lørdag formiddag, med fem timer inneundervisning (inkludert en hyggelig spisepause midtveis), og fortsetter på søndag morgen, med seks timer med praktisk fotografering i friluft (igjen inkludert en pause). Dette opplegget gjør at vi kan innlede kurset med temaer som egner seg best for et klasserom, og så gi oppgaver basert på disse temaene dagen etter.

Helgen etter fortsetter kurset med nye seks timer med fotografering ute i naturen lørdagen, og avsluttes så med fem timer inneundervisning søndagen. Vi kan dermed avrunde kurset med en gjennomgang av utvalgte bilder tatt av deltagerne, og med studier av aktuelle grep hva bilderedigering og publisering angår.

Oppdelingen i to helger er en endring vi har gjort på bakgrunn av erfaringer fra nærmere 40 tidligere helgekurs i digitalfotofrafering andre steder i landet. Disse tidligere helgekursene ble avholdt over én enkelt langhelg, gjerne fra fredag ettermiddag til søndag ettermiddag.

Et av hovedmålene med kurset vil være å gi deltagerne en forståelse av hele prosessen fra ”kamera til print” (som fotografen Michael Reichmann kalte det), eller fra idé til publisering (på web, utskrift eller i en bok, f.eks.) – en forståelse som vil gjøre dem i stand til å arbeide på en bedre måte, både ute i «felten» og på PC-en, skape bilder av topp kvalitet, og unngå de fleste vanlige feilene og fallgruvene.

Vi ønsker også at deltagerne skal få en bedre forståelse av fotografi som kunstform.

Påmeldinger og spørsmål kan sendes til: edmund.schilvold@protonmail.com

Lederen av kurset vil være Edmund Schilvold, en 40 år gammel forfatter, skribent og fotograf med omkring 700 timers undervisningserfaring. Tilbake i 2008 utviklet han et nytt opplegg for helgekurs i digitalfotografering basert på inspirasjon fra ”workshops” i Storbritannia og Amerika, og i årene som fulgte arrangerte han nærmere 40 slike helgekurs, i hovedsak på Jeløy i Oslofjorden («Oslofjordens perle»), men også i Valdres, Vågå, Stavanger, Ålesund og Irland.

Siden han flyttet til Rogaland i 2015 har Schilvold saumfart både Stavanger-regionen og andre deler av fylket på jakt etter de flotteste naturperlene, og han har nå stor lyst til å vise nye kursdeltagere noen av de fantastiske fotomulighetene Rogaland har å by på. I tillegg har han rundt femten års erfaring med foto og bildebehandling å ta av. Som pedagog og guide vil han gjøre sitt ytterste for å gi deg en hyggelig, lærerik og minneverdig kursopplevelse.

Kurs i Stavanger-regionen:

I 2021: Lør. 20. og søn. 21., lør. 27. og søn. 28. mars


Tider: Innedager (dag 1 og 4) 12–17, utedager (dag 2 og 3) 12–18. Forbehold om mindre endringer for å tilpasse kurset til værforholdene og årstidene.

Noen fakta om kurset:

Antall timer i alt: 22

Antall deltagere: Maksimum fem – dette sikrer at ingen «forsvinner i mengden», og at alle får en god porsjon individuell oppmerksomhet.

Pris: 4.379,-

Enkel bevertning inkludert på innedagene

Påmelding:
Løpende, til edmund.schilvold@protonmail.com
Du kan også ringe tlf. 454 12 458

Når du melder deg på, vil du etter en stund få tilsendt en faktura for kursavgiften. Denne må betales innen oppgitt frist for at påmeldingen skal forbli gyldig. Ved avbestilling inntil 14 dager før kursets begynnelse vil 50 prosent av innbetalt kursavgift bli refundert.

Overnatting: Dette er ikke inkludert i kurset, og må ordnes av hver enkelt deltaker hvis det er behov for det. Ta gjerne kontakt hvis du ønsker anbefalinger. Stavanger-området har alt fra luksushoteller til rimelige campinghytter.

Nødvendig utstyr:

Digitalt kamera (speilrefleks anbefales, men et avansert kompaktkamera, med mulighet for manuelle innstillinger, kan også fungere) og fotostativ.

En bærbar PC eller Mac med programmer for bildebehandling (akkurat hvilke du trenger kommer vi tilbake til, men vi holder oss normalt til nyere utgaver av de kjente programmene fra Adobe – Photoshop, Lightroom, etc. – siden det fortsatt er Adobe som setter standarden for bilderedigeringsprogrammer).

Når det gjelder Adobe Photoshop, så behøver ikke dette programmet å koste så mye som du kanskje tror! Hvis du ikke har det fra før av, kan du laste ned en gratis prøveutgave, og hvis du vil fortsette å bruke det videre, er det nå mulig å gjøre det ved å tegne et abonnement som kun koster ca. kr. 200,- i måneden.

Møtested innedager: Avtales nærmere.

Møtesteder utedager: Aktuelle områder er Mosterøy / Utstein og Rennesøy, Lutsi-vassdraget i Sandnes kommune, strendene på Jæren, Høgsfjorden og Frafjord, Bjerkreim, etc.

Detaljert informasjon om opplegg, møtesteder m.m. vil bli gitt i programmet for kurset, som vanligvis sendes ut til de påmeldte cirka en måned før kursstart.

Ikke nøl med å ta kontakt hvis du har spørsmål!


HVA NOEN TIDLIGERE FOTOKURS-DELTAKERNE SIER:


"Tusen takk for oppsummeringen og ikke minst – tusen takk for en flott helg. Du er en fantastisk pedagog som maler også verbale bilder med stor grundighet og tålmodighet. Det gjør det lett å forstå – både teori og praksis. Kombinasjonen av praktisk fotografering, teori og bildebehandling var helt ypperlig. Du behersker komposisjon både i bilder og i undervisning! Kurset har gitt meg inspirasjon til å fotografere mer, og til å leke med bildebehandling i Photoshop."
Karen Hannasvik, Biri

Tusen takk for en flott og lærerik helg – det praktiske og teoretiske var midt i blinken for en som trengte litt mer grunnleggende kunnskap om fotograferingens irrganger.
Terje Måkestad, Oslo

"Har lært utrolig mye på disse tre dagene, og gleder meg til å fortsette med fotografering og etterbehandling i Photoshop. Synes også det var kjekt at vi var en liten gruppe, sånn at alle fikk individuell veiledning."
Bjørg Unndis Dale, Oslo

"Takk for et flott kurs! En intensiv helg med en fin kombinasjon av mye fotografering ute i naturen og nyttig teori for å øke forståelse. Veldig bra veiledning underveis. Har lært veldig mye som jeg nå skal ta med meg videre. Photoshop-sesjonen var glimrende."
Ola Smith, Hosle

Tusen takk for et lærerikt kurs. Jeg fikk ny inspirasjon til å fotografere mer, og til å bruke bildebehandlingsprogrammet mer systematisk. Dette var morsomt. Du er god til å forklare, og ditt brennende engasjement for fotografering var lett å se. Så, tusen takk for tre flotte dager!
Anne Sofie Røimål, Oslo

"Kurset var meget bra lagt opp, med en flott blanding av teori og praksis. Det var veldig bra at praksisen fulgte rett etter teoridelen, slik at vi fikk prøvd ut ting umiddelbart. Jeg har lært utrolig mye om kamerainnstillinger, og om det å kunne se motiver ute i naturen."
Shirley Christell Løvtangen, Sarpsborg

"Tusen takk for denne helgen! Som du forhåpentligvis forsto, var jeg svært fornøyd på alle måter. Kanskje passet jeg med mitt kunnskapsnivå og erfaringer nøyaktig inn i profilen til den ideelle deltager. I hvert fall ga kurset meg mer enn foventet av konkrete tips, råd og ny forståelse. På bakgrunn av dette ga kurset meg så mye inspirasjon at jeg ikke kan vente med å få satt i gang med den nye viten. Dette skal det bli bedre og flere bilder av!
Tore Lie, Son

"Takk for oppdatert informasjon. Vil ta med at jeg fikk stort utbytte av kurset i mars i år. Bruker det vi lærte på kurset hyppig!"
Andreas Sinding-Larsen, Oslo

"Hei Edmund! Vil bare takke for flotte dager. Det var utrolig interessant og lærerikt, og ga meg inspirasjon til å løpe ut i dag tidlig - ut i morgentåken som lå tungt over skogen her."
Elisabeth Maria Sandaker, Råde

"Takk for en strålende helg på Jeløy, med en perfekt blanding av teori og praksis! Har fått både ny kunnskap og inspirasjon."
Anne Gunn Pedersen, Søgne

"Takk for en kjempe fin helg. Jeg har lært masse og gleder meg til å eksperimentere med alt jeg har lært. Jeg synes kurset var veldig godt lagt opp med to dager 'ute i felt' og en dag inne med redigering."
Ann-Kristin Bræck, Moss

"Vil takke for en veldig lærerik, inspirerende og morsom helg i fint vær og vakre omgivelser. Kunne litt da jeg kom, men dro hjem med nye kunnskaper, ny inspirasjon og ny giv."
Stian Halvorsen, Jessheim

"Tusen takk for flotte dager på vakre Jeløy. Kari og jeg var enige om at vi hadde hatt stort utbytte av dagene på ditt kurs. Nå er det opp til oss."
Reidun Hovind Haugland, Asker

"Tre intense dager med en fin blanding av både teori og praktiske øvelser i naturskjønne omgivelser på Jeløy. Kurset var for meg en veldig god repetisjon av gammel fotokunnskap i kombinasjon med at det ga meg en veldig god innføring i den digitale verden og fikk meg i gang i Photoshop. Kurset gav meg også en masse inspirasjon til å se motiver og "bilder" - anbefales!"
Dag Erik Storberget
 - Idylliske og fotogene Vigdel
Idylliske og fotogene Vigdel
 - Høgsfjorden sett fra et av fjellene i Sandnes
Høgsfjorden sett fra et av fjellene i Sandnes
 - Bølger og ilandvasket kelp på en av de lange Jær-strendene
Bølger og ilandvasket kelp på en av de lange Jær-strendene

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu