Rockefotograf? Du må brenne for det!

Tidligere i år startet vi en serie hvor vi spør kjente fotografer om hva som skal til for å lykkes i gamet. Nå fortsetter serien og denne gangen spør vi Morten Andersen hva som skal til for og lykkes som rockefotograf.
Hvordan er sjansene i Norge for å jobbe med rockefoto?

- Det er over ti år siden jeg jobbet aktivt med rockefoto så jeg har ikke helt oversikt over hvordan forholdene er nå. Når jeg startet på begynnelsen av 80-tallet tok jeg bilder til fanziner som jeg og kompiser lagde og ga ut selv. Etter hvert begynte jeg å jobbe for større musikkaviser, nå er det vel knapt noen rene musikkaviser igjen, men jeg vil vel tro at det på nettet er en uendelighet av blogger og fansider hvor man kan få publisert bildene sine. Eventuelt kan man jo lage sin egen side. I dag er det flere konserter og utesteder og ikke minst band så mulighetene burde være mange!

- Å tjene penger på rockefoto er antagelig vanskelig. Egentlig har jeg selv aldri gjort det. Så jeg vil nok anbefale at man har en jobb eller andre oppdrag ved siden av. Men på den annen side trenger band alltid bilder av seg selv til promobruk, platecover osv. Da skal man selvsagt ta seg betalt.

Hva skal til for å lykkes som rockefotograf i Norge?

- For å lykkes? Jeg vet ikke akkurat, men jeg har alltid hatt en sterk lidenskap for musikk og hadde det før fotointeressen kom. Så som med alt annet bør man vel brenne for det man vil holde på med. Så er det bare å holde på og holde på til du er der.... mye motgang, men forhåpentligvis mye gøy som gjør det verdt og holde ut.

Hvilke karrieregrep vil du anbefale en ung rockefotograf å ta?

- Ikke tenk på å gjøre karriere, hold på med det du selv syns er interessant, stol på deg selv og drit i hva andre synes...
Frank Hesjedal - Morten Andersen på Fotografiets Dag 2008
Morten Andersen på Fotografiets Dag 2008
Frank Hesjedal
Morten Andersen -
Morten Andersen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu