Kjent fotonettsted rammet av nettroll

Craig Blair, som har drevet Canonrumors.com i alle år, gir seg etter at nettroll har sendt for mange hatmeldinger. Nettsiden vil fortsette som før, men uten ham.
De senere årene har kommunikasjonen på internett blitt hardere og hardere, og selv noe så ukontroversielt som Canonrumors.com får hatmeldinger. Eier og gründer, Craig Blair, kan selv slenge med leppa, og har tålt tilbakemeldingene bra i lang tid. Det som fikk begeret til å renne over var trusselmeldinger som var rettet mot familien hans.

The last 24 hours have been some of the most horrible hours of my life.

-De senere årene har trollene blitt mer konfronterende, vulgære og voldelige i meldingene sine. Det virker som det er flere av dem også. Jeg har fått sånne i 14 år, men når man må være på så mange plattformer, er det også flere steder å bli trollet, forteller Craig til Foto.no.

Han sier det startet rundt den tiden EOS R5 ble lansert, og tror det kan skyldes at han har uttalt seg kritisk til Youtube, sosiale medier, og enkelte profilerte personligheter der. Men det har aldri vært på det nivået det er nå.

Craig har noen ganger prøvd å kontakte trollene for å diskutere saken med dem, men forteller at det aldri kom noe konstruktivt ut av det.

Etter en rant han hadde på Twitter (vi finner den ikke igjen – kanskje slettet), fikk han mange hatmeldinger, men også støttemeldinger. Peter fra Nikon Rumors har gått ut og støttet Craig.


Vi ser det som et stort problem når det ikke går an å drive en så ukontroversiell nettside som Canonrumors.com tross alt er, uten å motta alvorlige trusler. Craig har riktignok vært tøff i trynet på Twitter, men derfra til å sende meldinger som i Norge klart ville vært rammet at straffeloven, og attpåtil rette dem mot familien hans, er langt utenfor det som kan aksepteres, naturligvis.

Craig forteller at canonrumor.com vil fortsette som før, men uten ham. Han har noen interessenter som ønsker å overta. Men uansett hva dette har å si for nettsiden og for ham personlig, er det trist at trollene nok en gang vinner. Men vi forstår at det kan bli for tungt å stå i en sånn kamp alene.

-Jeg ønsker ikke å komme med konkrete eksempler, men Peter fra Nikon rumors har postet denne som illustrerer godt hva vi mottar (se bilde til høyre, eller under artikkelen hvis du leser på mobil)


Vi ønsker Craig Blair lykke til videre, og gir ham vår dypeste for det han har måtte tåle. Kjenner du noen som kommuniserer på denne måten, si fra om at det ikke er greit.

Her kan du lese Craigs egen versjon av historien.

 -
 -
Craig Blair fra Canon Rumors
 -
Melding som Nikon Rumors har publisert for å vise hva slags meldinger de mottar

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu