DIGITAL JUL SKAPER ARBEDSLØSHET

Fotorådet mener å vite at 260.000 digitalkameraer kommer til å bli solgt i Norge i 2003. Nettavisen melder om rekordhøye 350.000. Uansett; nå er det så mange digitale kameraer i bruk at endringer i forbruksmønsteret merkes blandt laboratoriene.
Adm. dir. Eivind Prøys melder om at mange Norske fotolaboratorier blir nødt til å si opp ansatte. Prøys Foto AS har slitt med underskudd endel år. I flg. Aftenposten fikk 18 ansatte ved Prøys Fotos laboratoium i Horten oppsigelsesbrev før jul. Produksjonen har falt 17% i år, - 2002 var nedgangen 18%, og Eivind Prøys forventer ytterligere nedgang til neste år.

Aftenposten (22.12.03) melder at Timefoto på Manglerud har investert i digitale maskiner for å være forberedt til å yde service overfor digitalkundene, men de uteblir. Kun en brøkdel av de digitale bildene finner veien til papirkopier. "Dette er en skummel bransje, hvis vi ikke henger med går toget", sier daglig leder i Time Foto, Robert Aadne. Bare i år har 40 fotoforretninger vært nødt til å stenge, mener han.

Det selges kassevis med CD'er og minnekort, men det store volumet av kopiarbeider må man regne med er historie.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu