DIWA - Digital Imaging Websites Association

DIWA, den første organisasjon for nettsteder innen digital bildeteknologi er stiftet. Samarbeidet har pågått et års tid og er nå konkretisert i form av en organisasjon som vil foreta bransjens mest omfattende og pålitelige tester av digitale kameraer, skrivere, skannere, programvare og tilbehør. Produkter som oppnår de beste resultatene vil bli honorert i form av en offisiell DIWA Award.
De innledende samtaler om etableringen av DIWA skjedde for over et år siden, mellom Mark Peters og Dennis Hissink i det nederlandske nettstedet LetsGoDigital og Kai Thon i DigIT. En felles venn og kollega, Ian Burley i det britiske nettstedet DP-Now ble invitert og den formelle etableringen var et faktum under et møte i Sandefjord i sommer.

I tiden som fulgte meldte flere nettsteder sin interesse for å delta og i dag er sju nettsteder tegnet som medlemmer i organisasjonen. Flere er under vurdering.

DIWA ble etablert for å skape troverdige og pålitelige tester. Hittil har useriøse aktører utført "tester" som delvis er rene avskrifter av brosjyretekster og bruksanvisninger, andre klipper, limer og oversetter fra andre tester og utgir dem som sine egne erfaringer. Et fåtall utfører grundige og reelle tester, men det er alltid kun ett eksemplar som blir testet og det er kun vurderingen fra én person som blir "fasit".

DIWA har derfor utviklet en egen testprosedyre, der over 200 punkter må evalueres. Tre ulike testformularer, spesielt tilpasset de tre kamerakategoriene "Amatør", "Avansert" og "Profesjonell", skal benyttes under testingen. Samtlige nettsteder forplikter seg til å følge denne testprosedyren. Etterhvert som testene er gjennomført, blir de samlet inn og gjennomgått av DIWA. Feil, utelatelser, forglemmelser eller misforståelser kan dermed elimineres.

Et komplisert poengsystem er også utviklet for å evaluere et produkts kvaliteter. Hvert av de 200 punktene og hver kategori har tilpassede vekttall, relatert til den aktuelle produktgruppen. På denne måten vil en DIWA-test både inneholde detaljerte opplysninger om produktets ytelser og et tallfestet gjennomsnitt av alle de utførte testene.

Testene blir mer pålitelige fordi mange enkeltprodukter er testet og vurdert av flere eksperter, samt at kontrollen eliminerer feil som gjelder ett enkelt produkt eller én enkelt test. Når et tilstrekkelig antall tester er kontrollert, vil det endelige testresultatet danne grunnlaget for DIWAs konklusjon, som igjen er basis for en eventuell DIWA Award - det endelige beviset på optimal kvalitet.

Pressemelding fra DIWA:

INTERNASJONAL UTVELGELSE AV DE
BESTE DIGITALE FOTO-PRODUKTENE

Digital Imaging Websites Association (DIWA) er en ny og uavhengig internasjonal organisasjon, bestående av erfarne, profesjonelle nettbaserte publikasjoner innen digital bildeteknologi.

Utvelgelse og lovprisning av fremragende produkter
DIWA har som formål å identifisere markedets beste produkter innen digital bildeteknologi, inkludert kameraer, fotoskrivere, skannere, tilbehør og programvare. Produkter som fremhever seg spesielt, vil bli tildelt en DIWA Award, basert på kritiske, standardiserte testprosedyrer. En DIWA-pris vil være et sertifikat om kvalitet, slik at konsumentene kan gjøre det beste valg blant digitale fotoprodukter, for å imøtekomme sine behov.

Fundamentale forskjeller
To fundamentale forskjeller skiller DIWA fra andre lignende organisasjoner. For det første vil DIWA foreta fortløpende kåringer, ikke én gang i året, slik andre gjør. Siden DIWA er en dynamisk organisasjon, uten begrensningene til det trykte medium, kan organisasjonen holde tritt med den teknologiske utviklingen og bekrefte produkters fortreffelighet etter hvert som de blir lansert. For det andre, blir DIWA Awards utvalgt på bakgrunn av en unik, standardisert testprosedyre, som følges av samtlige deltakende nettsteder.

En gang i året vil DIWA kåre det beste produktet i hver kategori, for å hylle de aller beste av de prisvinnende produktene gjennom de siste tolv måneder.

Rigorøse standardiserte tester
Bare produkter som har gjennomgått omfattende tester hos de ulike DIWA-medlemmene er kvalifisert for en eventuell pris. Den samme testprosedyren utføres av flere tekniske eksperter, alle med hvert sitt testeksemplar, for å fange opp variabler mellom enkeltprodukter og forhindre feil under testingen. DIWA Awards tar mål av seg å bli den mest pålitelige, troverdige og prestisjefylte utmerkelsen i bransjen, verdsatt av så vel produsenter som forbrukere.

Medlemmer
DIWA består av samarbeidende nettsteder med medlemmer i

Storbritannia (www.dp-now.com) og (www.photo-i.co.uk)

Nederland (www.letsgodigital.org)

Norge (www.digit.no)

Polen (www.fotopolis.pl)

Spania (www.nuevafotografia.com)

Tyrkia (www.diginorm.com).


I løpet av sitt første år, tar DIWA sikte på å bli en verdensomspennende organisasjon, med flere seriøse nettsteder på medlemslisten.

Den første offisielle DIWA Award vil bli kunngjort om få uker, samtidig med den formelle lanseringen av DIWAs eget nettsted. DIWAs hjemmeside er: http://www.diwa-awards.com
For kontakt og informasjon, vennligst send en e-post til: info@diwa-awards.com

 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu