Thom ser i krystallkulen

Ny Canon D90, Nikon D2 og Nikon F6. 20+ megapixler og engangs digitalkameraer. Anerkjente Thom Hogan ser på hva 2003 kan bringe av nyheter.
Fotograf Thom Hogan, Nikonentusiast og ekspert på digitalfoto, har saumfart sin brede internasjonale kontaktflate og gjort seg noen tanker om hva som venter på fotofronten i 2003.

De store produsentene blir større, de små slår seg sammen med større eller forsvinner.

Megipixelracet fortsetter og de første 20+ megapixel-kameraene presenteres innen utgangen av 2003 for levering i 2004.

Canon kommer med ny D90, avløser til D60, og øker trykk og temperatur i konkurransen med Nikon. Det kan bl.a. bety lavere priser.

Nikon kan overraske med en ny F6. Ny proffdigital (D2?) ligger nesten helt sikker i løypa for å matche Canons 1D/1Ds. Thom spår en ny, liten digital speilrefleks, billigere enn D100. Antakelig holder Nikon fast på CCD-størrelsen fra D1-kameraene, til stor fortvilelse for fullformat-entusiastene. Heteste tips er at mange av nyhetene slippes på den store messen PMA tidlig i mars, eller varsles som pressemeldinger en måned før.

Kodak seiler inn i stomfullt farvann. Speilrefleksen 14n som er Nikonbasert og med en sensor som ikke er fra Kodak, har startproblemer. Giganten står foran store omstillinger og avgjørende veivalg.

Software blir satt i fokus for produktutviklingen. Nå leveres mer enn nok pixeler, mens det er mye å utvikle på programmvare og viderebehandling.

Engangs digitalkameraer kan bli en realitet med store amerikanske supermarkedkjeder som pådrivere.

Foveon-teknologien med tre pixeler i dybden, en for hver av fargene RGB, har foreløbig ikke fått noe gjennombrudd. Foveon som selskap har en usikker fremtid av økonomiske grunner. Kanskje kjøper Sigma opp selskapet for å sikre kontinuitet for kameramodellen SD-9.

Les mer på http://www.bythom.com/2003predictions.htm

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu