Tog eller Helikopter?

Apple Computer har lanser ny oppdatering til Aperture. Det meldes at den vil gi økt stabilitet på et generellt grunnlag. Ryktene forteller oss at til høsten vil Aperture også støtte .MOS filene til Leaf. Samtidig lanserer Adobe Lightroom Beta 3 for Mac. Dette er progrmvare som du må ta stiling til.
Apple oppgir ingen spesifikasjoner på hva som skjer i denne oppdateringen. Vi har testet den ut på en gammel G5. Programmet gikk da utrolig tregt på denne maskinen. Spesielt er det oppdateringen av skjermbildet som har vært problemet. Ja faktsik så har dette vært så stort at folk ikke kan eller har lyst til å prøve.

De siste Quad maskinene leveres med vannavkjølte skjermkort. Da kan du jobbe med 2 stk 30'' på samme måten som reklamen lover deg. Nå er det ingen som tror på denne reklamen, man må teste det selv.

Skuffelsen var derfor stor at Aperture gitt utrolig tregt på de vanlige G5 maskinene.
Versjon 1.1.2 er et mirakel for deg med en gammel G5. De har tydeligvis gjort noe med cachen i programmet. På samme måte som i Fotostation og i Bridge så må et bilde rendres, før det vises raskere ved neste visning.

Det ser nå ut til at Apple har fikset dette problemet, slik at folk med vanlige G5 nå kan bruke Aperture.

Adobe Lightroom er en direkte konkurent til Aperture. De introduserer også en ny arbeidsflytløsning for digital bildehåndtering rettet mot profesjonelle fotografer. Programmet åpner for å importere, velge, utvikle og presentere store volumer av bilder, på samme måte som Aperture.

Lightroom beta 3.0 for Macintosh OSX 10.4.3 kan kjøres både på Power PC- og Intel-baserte Mac’er, og kan lastes ned gratis fra Adobe på følgende adresse: http://labs.adobe.com/technologies/lightroom. Det anbefalte systemkravet er Macintosh OSX Tiger (10.4.3), 1 GHz Power PC G4-processor, 768 MB RAM og en skjerm som tåler en oppløsning på 1024 x 768 punkter. Den ferdige versjonen av Adobe Lightroom kommer i slutten av 2006.

Forskjellen på de to programmene er i dag som valget mellom å fly helikopter eller ta trikken.
Mer om dette kan du få ved å sende artikkelforfatteren en mail cf@foto.no
 -
Adobe Lightroom Beta -
Adobe Lightroom Beta

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu