Rimelig og supernyttig tilbehør

Datacolor, som blant annet leverer kalibreringsutstyr til skjermer og skrivere, lanserer et nytt farge- og gråkort.
Hvorfor gråkort?
Et gråkort er et enkelt hjelpemiddel for å stille eksponering og hvitbalanse. Fargetemperatur og eksponering varierer fra opptak til opptak og kamera til kamera, og man sparer mye arbeid ved å sørge for et mest mulig ensartet resultat allerede når bildene tas. Men SpyderCHECKR 24 gir også en mer avansert kalibreringsmulighet. Hvis du tar et bilde av fargekartet og laster det inn i datamaskinen, kan man nemlig korrigere farger automatisk i programmer som Adobe Photoshop, Lightroom, Hasselblad Phocus og Blackmagic DaVinci Resolve. Kalibreringen fungerer både med råfiler, jpg, og videofiler.

SpyderCHECKR 24 er lillebroren til SpyderCHECKR og har 24 i stedet for 48 fargefelt. Den leveres med en egen plastlomme og får lett plass i en fotoveske. Sammen med kortet får du også serienummer og nedlastingslenke for nødvendig programvare.

Pris og tilgjengelighet
Kort og program koster 42 euro på www.datacolor.com, frakt inkludert.
Datacolor -
Datacolor
Ikke alt fotoutstyr koster skjorta
Datacolor -
Datacolor
Gråkort på én side …
Datacolor -
Datacolor
Fargekart på den andre.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ketil R.
Det heter ikke SpyderCHEKR men SpyderCHECKR. Rimelig sløvt å ikke klare å stave produktnavnet riktig i artikkelen.
21.8.2014
Thomas G.
Noen som har bestilt og vet om det kommer på 42 euro, eller om det blir en faktura fra UPS i tillegg? Ser det står 0 i VAT, men erfaringsmessig så vet UPS og ta seg godt betalt for både fortelling, frakttillegg osv.
16.8.2014
Harald H.
Ja, sånn til hverdags kan vi vel godta å bruke hvitbalansekort og gråkort om hverandre, men strengt tatt er det to helt forskjellige saker.. Jeg sier litt om dette i et blogginnlegg. Så vil noen muligens si at vi her snakker om "Keiserens nye klær", men jeg mener altså ikke det.
http://infotobloggen.wordpress.com/2013/10/10/forskjell-p...g-grakort/
15.8.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu