Leica M – bare bedre

Den nye Leica-modellen heter M-P. Det betyr at det er et fullblods M-kamera, men tilpasset behovene til profesjonelle brukere. Dette er eksklusivitet på sitt mest subtile.
M-kameraene fra Leica er legendariske som de er. Likevel har produsenten funnet et forbedringspotensial og tilpasset kameraet for å gjøre det bedre egnet for profesjonelle brukere. Derav P-en i modellbetegnelsen.
Det er snakk om viktige og nyttige, men nesten påfallende lite synlige forbedringer, hvis man kan si det slik. Du skal være godt kjent med merket for å se forskjell på utsiden, men den klassiske røde firmalogoen og bokstaven "M" er fjernet fra fronten. Grunnen er at kameraet skal være enda mer diskré og mindre påtrengende for dem som står foran kameraet. Det eneste som avslører identiteten er en gravert logo på toppen av kamerahuset.

Nyhetene
I tillegg til nevnte endring av utseendet, har Leica M-P en ripebestandig skjermbeskyttelse av safirglass. Materialet er så hardt at det må bearbeides av diamantverktøy, og dermed skal det også holde seg ripefritt gjennom årevis med hard bruk.
Selve huset er av magnesium, med topp- og bunnplate i messing. Kamerahuset er også tettet med gummipakninger mot støv og fuktighet etter alle kunstens regler.
Også innvendig har kameraet flere interessante nyheter å by på, blant annet bufferstørrelsen på hele 2 GB. Det er dobbelt så stort som på et vanlig M-kamera og betyr at man kan ta lange bildeserier uten at man må vente på at data skrives til minnekortet.
En annen oppsiktsvekkende detalj er at søkeren er utstyrt med en ny rammevelger som gjør at man slipper å bytte objektiv for å vurdere valg av utstnitt. Det skjer ved at seks ulike brennvidder projiseres inn i søkeren for å simulere utsnittene. Rammene vises i par på brennviddene 28 og 90 mm, 35 og 135 mm, eller 50 og 75 mm.
Kameraet har en nyutviklet Leica Max CMOS bildebrikke på 24 megapiksler som er utviklet for både M- og R-objektivene. Sammen med Leica Maestro-prosessoren, som også sitter i S-modellene (mellomformat DSLR) fra Leica, skal dette gi optimal bildekvalitet og høy hastighet.
Leica M-P byr også på videoopptak i 1080p Full HD.

Pris og tilgjengelighet
Kameraet fås i sølv eller svart og er i salg nå. Veiledende pris (kun hus) er kr 59 000,- inkl. mva.


Leica -
Leica
Diskresjon, først og fremst …
Leica -
Leica
Alt du egentlig trenger
Leica -
Leica
Velkjent bakside, men ripesikkert safirglass
Leica -
Leica
Finnes også i klassisk sølv.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Alf Morten R.
tipper dobbelt sett med batterier blir nødvendig når rammen ikke lenger belyses av naturlig lys.
26.8.2014
Jarle R.
Rammevelgeren forsvant på M, men er nå altså tilbake på M-P :)
22.8.2014
Torstein G.
Oppsiktsvekkende detalj at søkeren har rammevelger skrives det.
Det har da vært standard på M i alle år, jeg har f.eks det på min M9.

22.8.2014
Ragnar W.
"Kameraet har en nyutviklet Leica Max CMOS bildebrikke på 24 megapiksler som er utviklet for både M- og R-objektivene"

Hvor kommer denne info fra? Ser at andre sier det er den samme sensoren.
22.8.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu