Sony SmartShot med APS-C-sensor

SmartShot QX-familien fra Sony har fått to nye modeller for deg som synes at mobilkameraet er for dårlig, men som gjerne bruker telefonen som kameraskjerm. Den ene har APS-C-sensor og Sony E-fatning.
LensStyle- eller QX-serien fra Sony består av kameraer som er ment å monteres på en smarttelefon. Telefon og kamera kobles sammen trådløst via NFC, og dermed kan man bruke skjermen på telefonen til å styre kamerafunksjonene.

De første modellene, QX10 og QX100, er utstyrt med bildebrikker på 1/2,3", 18 megapiksler og 10x zoom i QX10, mens QX100 i prinsippet er en RX100II, med 1" bildebrikke og en rask 3,6x zoom, men altså uten skjerm. Sammenlignet med telefonens eget kamera byr begge disse på et gedigent kvalitetssprang, og nå tar altså Sony konseptet et skritt videre og lanserer QX1 med utskiftbar optikk.

Komplett kamera uten hus og objektiv
Sony SmartShot ILCE-QX1 er nemlig utstyrt med en Exmor CMOS bildebrikke i APS-C-format på 20,1 megapiksler, og ikke minst Sonys E-fatning. Dermed kan du velge fra et etter hvert ganske omfattende utvalg av Sonys egen optikk og tredjepartsobjektiver. Sammen med muligheten for lagring av råfiler bør dette gi gode muligheter for bilder av skikkelig kvalitet. Videofiler kan lagres som AVCHD eller MP4, sågar med stereolyd. Innebygd blits finnes også.
Bildene behandles i en Bionz X-prosessor, og kameraet er kompatibelt med Android og iOS-telefoner og nettbrett. ISO-følsomheten strekker seg fra 100–16 000, og batterilevetiden er oppgitt til cirka 440 bilder per lading.

Samtidig lanseres QX30. Prinsippet er det samme, men denne modellen har et fastmontert objektiv med bildestabilisator og 30x zoom (tilsv. 24–270 mm 135-ekv.) Bildebrikken er på 20,4 megapiksler, men er litt mindre enn i QX1, nemlig 1/2,3". Lysstyrken på objektivet er 3,5–6,3.
QX10 finnes fortsatt i sortimentet, men nå også i fargene rosa og kobber i tillegg til svart og hvitt.

Pris og tilgjengelighet:
QX1 og QX30 er i salg fra slutten av september. QX1 får en veiledende pris på kr 2500 (uten optikk), og det gjør også QX30. QX10 koster 1189 kroner hos f.eks. Japan Photo.




Sony -
Sony
Mobilkamera med APS-C og utskiftbar optikk
Sony -
Sony
Familiebilde

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu