GM5 med elektronisk søker

Det er Panasonic sin tur til å hevde at de har "verdens minste" systemkamera når de nå lanserer Lumix DMC-GM5. Det er åpenbart et argument som selger, men GM5 har mer å by på.
Det er bare et år siden Panasonic lanserte forgjengeren til denne modellen, nemlig GM1, men det er mye nytt i GM5. Kameraet har blant annet elektronisk søker, blitssko, bedre skjerm og ditto autofokus. I tillegg er plasseringen av knapper og kontroller endret, og modellen har fått flere av funksjonene fra den dyrere DMC-GH4. Kameraet vil likevel ikke erstatte GM1, som fortsatt blir å finne i Panasonic-sortimentet.

Under panseret
Som i GM1 er bildebrikken i GM5 en Live MOS Micro Four Thirds-brikke på 16 megapiksler. Prosessoren er Panasonics Venus Engine og skal gi klare og støysvake bilder også ved dårlige lysforhold. En ny "Detail Reproduction Filter Process" skal sørge for bedre oppløsning og skarpere bilder i den andre enden av skalaen – altså når lyset er veldig sterkt.
GM5 er utstyrt med en rask kontrastbasert autofokus som skal være spesielt god når man bruker stor blender. Korteste lukkertid er på 1/16000, og høyeste opptakshastighet er på maksimalt fem bilder per sekund ved høyeste oppløsning. Det finnes også en "Low LIght" AF-funksjon som skal gi en bedre og mer nøyaktig autofokus i situasjoner med lite lys.
Ellers har kameraet funksjoner for Focus Peaking, stillemodus, kontroll over høylys og skygger, og det har elektronisk vater. Det kan ta opp video i Full HD (1080p) i AVCHD Progressive- eller MP4-format, og det har mulighet for lydopptak i stereo.

Søker og skjerm
Den elektroniske søkeren er utvilsomt blant de største nyhetene. Den er på 1166 punker og har hundre prosents visning. Live-søkeren skal ha samme fargegjengivelse som på GX7, mens en "Touch Pad" AF-funksjon gjør det mulig å bruke søkeren og skjermen samtidig. En øyesensor starter autofokusfunksjonen med det samme man ser inn i søkeren.
Den berøringsfølsomme skjermen er en på tre tommer og 920 000 punkter. Den er festet direkte i frontpanelet slik at luftlaget mellom de to enhetene elimineres. Dermed reduseres reflekser, og skjermbildet skal bli lettere å se, med klarere farger, selv i sterkt sollys.

Deling og tilkobling
WiFi blir stadig mer utbredt, ikke minst i kompaktkameraer. Også GM5 støtter dette, og dermed kan man dele bilder via Android- og iOS-enheter, overføre dem til pc eller hjemmeserver eller fjernstyre kameraet via Panasonic Image-appen. Med denne kan du fokusere, endre blender, lukkertid og ISO – og du kan se bildet på telefonen eller nettbrettet etter at det er tatt.

To nye objektiver
Sammen med GM5 lanserer Panasonic to objektiver til GM5 og GM1:
Lumix G VARIO 35–100mm/F4.0-5.6 ASPH./MEGA O.I.S. (H-FS35100) har en brennvidde på 35–100mm (tilsvarer 70–200mm på et 35mm-kamera), det er kompakt, fremstilt i metall og skal være lett å ta med på tur.

Dessuten har Panasonic oppdatert Lumix G 14mm/F2.5 II ASPH. (H-H014A) som nå finnes i både svart og sølv for å matche kameraet.

Pris og tilgjengelighet
Lumix DMC-GM5 er i salg fra oktober. Veiledende pris blir 8299 kroner. Vi har ikke fått priser eller informasjon om salgsstart på de to objektivene.










Panasonic -
Panasonic
Panasonic -
Panasonic
Et komplett og kompakt kamerasystem
Panasonic -
Panasonic
Omarbeidet betjening skal gjøre kameraet enklere i bruk

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu