Studioblitser og blitsapp fra Broncolor

Blitslamper for studiobruk er gjerne konservative greier, men sveitsiske Broncolor har gitt designerne litt friere tøyler på de nye modellene.
De nye Siros-lampene leveres med en effekt på 400 og 800 Ws, i en basisversjon og en mer avansert S-versjon. Blinktidene styres av Broncolors egen ECTC-teknologi og gir blinktider på ned til 1/13 000 sekund med konstante farger. Ladetidene er på 0,02–0,65 sekunder ved 400 Ws med en spennvidde på ni blendere ned til 2 Ws.
Betjeningen foregår med ett enkelt hjul. Reguleringen skjer i trinn på 1/10, eller i hele trinn ved hjelp av "twist"-funksjonen.

Ny app
bronControl er en app som gjør det mulig å fjernstyre alle funksjoner på Siros-lampene. Det betyr at lampene kan betjenes fra telefoner og nettbrett, på samme måte som mange nyere kameraer.

Pocket Wizard
Siros-lampene leveres med integrerte PocketWizard-mottakere. Det gjør det lett å bruke dem sammen med blitser av andre merker, og det gir tilgang til en funksjon som kalles Hyper-Sync, og som gjør det mulig å bruke lukkertider så korte som 1/8000, slik at man for eksempel kan blande blitslys og dagslys.

HMI F1600
Samtidig presenterer Broncolor et nytt lyssystem kalt HMI F1600, som en utvidelse av HMI-dagslyssystemet som hittil har omfattet lamper på 200, 400 og 800 watt. HMI-systemet har også et spesielt bajonettfeste som gjør det mulig å bruke ulike reflektorer, for å gi bedre kontroll over lyset både ved stillbilde- og videoopptak. Broncolor HMI 1600 kan dimmes, det skal ha en konstant fargetemperatur og gir flimmerfritt lys.

Pris og tilgjengelighet
Lampene er i salg fra medio januar 2015. Pris er foreløpig ikke kjent.



Broncolor -
Broncolor
Studioblits, nå også med app
Broncolor -
Broncolor
Kompakte Siros-blitser
Broncolor -
Broncolor
Dagslyslampen HMI 1600

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu