Friluftsutstyr fra Manfrotto

I forbindelse med Photokina har Manfrotto lansert en fotoryggsekk/dagstursekk, vandrestav med stativhode, altså et ettbensstativ, og et superlett trebensstativ.
Manfrotto kan åpenbart mer enn å lage studioutstyr og proffstativer, og frir kanskje først og fremst til naturfotografene med det nye tilbehøret. Hiker Backpack er nemlig en 30 liters kameraryggsekk med sideåpning og plass til et digitalt speilreflekskamera med påmontert objektiv. I tillegg finnes det et rom for ytterligere tilbehør eller annet man vil ha med på tur, og kamerainnsatsen kan tas ut slik at sekken kan brukes som en vanlig dagstursekk. Det er lagt stor vekt på bærekomfort, blant annet med et bredt hoftebelte som avlaster ryggen. Sekken fås i fire forskjellige farger og er også utstyrt med remmer og nettlommer som gjør det lett å få med seg stativ, drikkeflasker og lignende.

Er man på tur, så er det mange som gjerne vil ha en vandrestav, og Manfrotto tilbyr nå to forskjellige staver av aluminium, selvfølgelig utstyrt med et vribart stativhode slik at den kan brukes som ettbensstativ. Maksimalhøyden er 132,5 cm, mens størrelsen i sammenklappet tilstand er 60 cm. Vekten er 2,5 kilo.

Vil man også ha med seg et trebensstativ, er det noe som lett legger flere kilo to oppakningen. Manfrotto Off Road er imidlertid Manfrottos letteste og veier ikke mer enn 650 gram. Det har en maksimal arbeidshøyde på 122 centimeter og kan belastes med et kamera på opptil 2,5 kilo. Sammenklappet måler det 55,5 x 5 centimeter.

Pris og tilgjengelighet:
Priser på de nye produktene er foreløpig ikke kjent, men de er trolig i salg tidlig neste år.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Halvor B.
Vekten på vandrestavene er 0,4 kg, mens 2,5 kg er maks vekt på kamera man kan sette på.
14.10.2014
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu