Lagring for fotografer på farten

Lacie har lansert en robust harddisk med SD-kortleser og en del annet snadder
Ikke la navnet forvirre deg. Selv om den bærer navnet Lacie DJI Copilot, er dette en enhet for langt flere enn brukere av DJIs utstyr.

Disken i seg selv er en 2TB Lacie Rugged harddisk som tåler mye røff bruk og er laget for å bli tatt med ut i felten.

Sikkerhetskopiering i felten
Men disken har innebygd SD-kortleser som har støtte for UHS-II-hastighet. Det betyr at når du er på tur, kan du tømme minnekortet (eller sikkerhetskopiere det) uten å måtte ha med en PC.

Nødlader
Disken kan drives visa USB-tilkopling til en datamaskin eller fra det innebygde batteriet. Batteriet kan også fungere som nødlader for andre USB-enheter.

Når du har koplet disken til en telefon eller nettbrett, får du også tilgang til innholdet, og kan se bildene og videoene. Disken har også et display som viser ledig kapasitet, batteristatus og en del annet. Du kan ikke se bildene direkte på denne enheten.

Disken har USB-C- og USB-A-kontakter, og tilkoplingskabler for både Micro-USB, USB-C og Lightning, så du kan kople den til omtrent alt som kan krype og gå av mobile enheter.

Med droneflygere i tankene
Når du flyr drone er det alltid en fare for at du mister den. Da vil du at minst mulig fra minnekortet skal gå tapt. Hver gang dronen kommer tilbake for å bytte batteri, bytter du da til et nytt minnekort, og kan sikkerhetskopiere det forrige mens dronen er ute og flyr. Så er det første kortet klart igjen til neste gang dronen er tilbake.

Western Digital har hatt noen liknende i noen år, men med mer fokus på underholdning, da deres kan koples opp mot mobile enheter med Wi-Fi for å strømme innhold fra disken. Det trekker ekstra mye batteri, og er ofte ikke noe fotografer trenger, så det virker som løsningen fra Lacie er noe mer profesjonelt rettet.

Lacie DJI Copilot kommer i salg i løpet av våren, og prisen vil ligge på ca 4000 kroner.


Redaksjon i Foto.no er uavhengig av butikken og nettbutikken vår, men drives av inntektene derfra. Så hvis du setter pris på nettstedet og tjenestene vi tilbyr, og ønsker å se det videreført og forbedret, er vi svært takknenmlige hvis du vurderer å handle hos oss neste gang du trenger fotoutstyr eller å få laget bilder.
Du finner butikken vår i Barcode, rett ved spor 19 på Oslo S.
Nettbutikken finner du her.

 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu