Nikon Z 14-30mm f/4 S og RAW-video

Nikon har lansert et nytt objektiv for det speilløse Z-systemet og varsler en spennende oppgradering av internprogrammet for Z6 og Z7.
Nikkor Z 14-30mm f/4 S
I forbindelse med forbrukerelektronikkmessen, CES i Las Vegas, har Nikon lansert et nytt objektiv til det speilløse Z-systemet. Objektivet er en 14-30mm f/4 S. Nikon har utnyttet mulighetene i det nye systemet til å lage et svært kompakt objektiv, og det har resultert i at dette er den første fullformatzoomen med 14mm brennvidde som kan ta vanlige filtre. Objektivet er utstyrt med en vanlig 82mm skrufatning for filtre.

Objektivet er optimalisert for video ved å ha minimalt med «Breathing», altså at bildevinkelen endres når du endrer fokus.

Som på de andre objektivene i S-serien, har også denne nykommeren en egen kontrollring du kan sette opp til å bruke for å endre en innstilling, for eksempel blenderåpning.

Nytt internprogram (firmware)
Samtidig med lanseringen av nytt objektiv, annonserer Nikon også at det snart vil komme nytt internprogram for Z6 og Z7 med noen spennende, nye funksjoner:

Øyefokus – Kameraet identifiserer øyne og kan fokusere på disse. Dette er en funksjon mange andre også har, men det er svært nyttig ved portrettfotografering.

RAW video – Med en Atomos Ninja V opptaker kan man ta opp video i RAW-format med ProRes RAW-codec.

CFexpress – Dette er kortet som kommer til å overta for XQD og CFast. Heldigvis der det fysisk identisk med XQD, så alt Nikon trenger å gjøre, er en liten programvareoppdatering for å gjøre disse kamerane kompatible med den nye standarden.Redaksjon i Foto.no er uavhengig av butikken og nettbutikken vår, men drives av inntektene derfra. Så hvis du setter pris på nettstedet og tjenestene vi tilbyr, og ønsker å se det videreført og forbedret, er vi svært takknenmlige hvis du vurderer å handle hos oss neste gang du trenger fotoutstyr eller å få laget bilder.
Du finner butikken vår i Barcode, rett ved spor 19 på Oslo S.
Nettbutikken finner du her.

 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu