Nytt værtettet Olympus 12-200mm

Olympus slipper en superzoom som passer for dem som vil ha det lett og fleksibelt.
Olympus langer mange små og flotte objektiver. Noen for amatører og entusiaster, andre for profesjonelle bruker og dem som vil ha det aller beste glasset. Dette nye objektivet, M.ZUIKO DIGITAL ED 12-200mm F3.5-6.3, tilhører den første kategorien.

Med brennvidder som tilsvarer 24-400mm på fullformat og en vekt på 455g blir dette et svært fleksibelt objektiv. Lengden er under 10cm og dermed har du et objektiv som er ganske lett å ha på hele tiden, så du alltid er klar for både nære og fjerne motiver. Denne kompakte utformingen gjør at lysstyrken naturligvis ikke blir all verden, og F/3,5-6,3 er nok noe mindre enn vi kunne ønsket oss, men her er det alltid en avveining mellom størrelse og lysstyrke.

Siden Olympus har svært gode bildestabilisatorer i kameraene sine, klarer man likevel å hånholde objektivet på lengste brennvidde, også når lyset begynner å bli dårlig. Men dette gjelder bare stillestående motiver. Tar du motiver i bevegelse trenger du ganske mye lys for å fryse motivet med slik lysstyrke og bildevinkel.

Selv om objektivet ikke er i PRO-serien, har det fått skikkelig værtetting, så det tåler støv og regn og sjøsprøyt. Det gjør det til en god kompanjong til E-M5 og E-M1, men det er naturligvis ikke noe i veien for å bruke det på E-M10 heller

Objektivet har en filterdiameter på 72mm, og er utstyrt med en masse spesielle glasstyper for å få den høye bildekvaliteten. Det leveres med solblender.

Salgsstart er i slutten av mars, og veiledende pris er satt til 9299,-
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Erlend B.
12-200mm tilsvarer 24-400mm i fullformat - helt riktig.
Siden N=f/D må vi også konvertere f-verdiene, hvis vi først vil konvertere.
f3.5-6.3 tilsvarer da altså f7-12.6.
24.3.2019
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu