Nikon Lanserer 24-70 f/2.8 for Z-serien

Har du ventet på en mer lyssterk normalzoom for Nikon Z6 og Z7? Nå kommer den.
Nikon har i dag lansert NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S. Dette er et objektiv vi vet mange har ventet på. Det har lysstyrken mange er vant til fra speilrefleks, og vi tror det vil gjøre Z-systemet mye mer attraktivt for mange.

Nikon melder også at dette er det første i en trio med f/2,8-obejtiver, så det vil komme en 14-24 og en 70-200 også innen rimelig tid.

Med Z-fatningen ble vi forespeilet mindre og bedre objektiver. Det er ikke tvil om at de nye objektivene for Z-fatning er av ypperste optiske kvalitet, men små har de ikke vært ennå. Det er selvfølgelig visse fysiske begrensninger på hvor lite det går an å lage det, og selv om vi normalt ikke betegner et objektiv på 805g med diameter på 89mm og lengde på 126mm som spesielt lite, så er det likevel både lettere og kortere enn speilrefleksvarianten fra Nikon og tilsvarende objektiv fra Sony (selv om forskjellene ikke er dramatiske).

Ringen som tradisjonelt har vært manuellfokusring kan nå omdefineres til å stille blender eller eksponeringskompensajon. Objektivet har også fått en funksjonsknapp som kan tilordnes en av 21 ulike funksjoner. Det er også en liten Oled-skjerm som viser blender, fokusavstand, brennvidde mm.

Objektivet kommer i salg i april og vil koste 23 990 kroner.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu