Nytt ekte Leica-kompakt

Q2 blir kongen på haugen blant kompaktkameraene – både på pris og kvalitet.
Når Leica lanserer nye kameraer vet vi to ting ganske sikkert: Det blir bra, men det blir ikke billig.

Slik er det også med Leica Q2. Dette blir etterfølgeren til Leica Q, og er oppgradert på flere områder.

Oppløsningen er nesten doblet, til 47 megapiksler, mens objektivet fortsatt er et Summilux 28mm f/1.7 ASPH.

Uten at vi har fått det bekreftet, ser det ut som kameraet også har by prosessor. I hvert fall har både videofunksjonen og autofokusen blitt bedre.
Nå kan kameraet ta opp 4K video i 24 eller 30 fps (ukjent om det også støtter 25fps), og det har kommet til en funksjon som høres ut som Panasonics 4K photo, der kameraet egentlig tar en 4K videostrøm, men du har stor frihet til å velge lukkertider, og det er enkelt å hente ut de bildene du ønsker. På den måte får du i praksis en seriebildefunksjon på 30 bilder i sekundet i inntil en halv time. Begrensningen er at oppløsningen er på 8,3 megapiksler.

Autofokusen skal være rasker og bedre, og Leica skryter av at autofokusen er best i klassen og objektivet mest lyssterkt i klassen. Vi tviler ikke på at det er bra, men i og med at klassen er svært liten, sier det kanskje ikke så mye.
I og med at oppløsningen er høyere, er det også større mulighet for å beskjære bildet hvis du vil ha et annet utsnitt. Dette kan gjøres rett i kameraet, og du kan velge mellom brennvidder tilsvarende 35, 50 og 75mm i tillegg til de originale 28. Velger du noen av de andre brennviddene vil dette markeres med linjer i søker og på skjerm, slik at du ser hva du får med på bildet. Tar du bilder i råformat, vil bildet også bli lagret i full oppløsning i DNG-format.

Som vanlig med Leica, slipper vi å vente i månedsvis før det kommer i salg. Kameraet skal være tilgjengelig i løpet av få dager, og anbefalt utsalgspris er 52 000 kroner.
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu