Ny S1-modell får 6K video

Panasonic S1H får 6K/24p eller 5,9k/30p og 4K 10-bits opptak på fullformat.
Vi ser normalt de høyeste videospesifikasjonene på kameraene med de minste bildebrikkene. Det skyldes at det går raskere å lese ut data av små brikker, og de utvikler mindre varme. Likevel ser det ut som Panasonic har tenkt å prøve seg på et lite kunststykke med S1H.

Dette er ikke en lansering, bare en annonsering om at de utvikler kameraet, så det kan være et stykke fram i tid før vi får se det. Panasonic sier at det kommer til høsten.

Med 6K/24p video når vi et nytt nivå i oppløsning på kameraer som selges gjennom vanlige kanaler. Det skal også kunne ta opp 4K/C4K/30p i 4:2:2 10 bit rett til minnekortet (eller 60p til ekstern opptaker).

Det er naturligvis støtte for V-log og Lut-er og skal kunne gi et dynamikkomfang på over 14 bits. Fargene skal være slik du får dem ut av Varicam og GH4/GH5, slik at du kan bruke disse sammen i en flerkameraproduksjon. Det er ingen grense for lengden på opptakene, men ryktene sier at kameraet blir litt større enn S1 og S1R for å ta høyde for varmeutviklingen.

Prisen er ikke kjent, men det er vel ikke overraskende om det vil koste en del mer enn S1R.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Erik F.
Jeg fikk ikke sett hele videoen, men det jeg så virket litt useriøst.

Men Panasonic S1H er nok ikke først og fremst laget for å vise 6K på hjemme TV. Det er ikke alltid man trenger 4K for å vise 4K på hjemme-TV heller. Det er mye man kan gjøre med et 4K-signal (eller 6k) om man skal levere fra seg et full-hd-resultat. Man kan panorere og zoome, man kan øke fargesamplingen, men man downsample videoen og få mer detaljer enn med en full-hd kilde osv.

Og hva med kino, når du har et lerret som dekker nesten hele synsfeltet. Da kan sånt bli gøy.
7.6.2019
Morten W.
Øynene våre klarer ikke en gang og se i 4K? Se fra 9 min og ut
http://www.youtube.com/watch?v=VxNBiAV4UnM
7.6.2019
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu