Rimelige objektiver for speilløse Canon og Nikon

Samyang har et par rimelige objektiver som du kan sette rett på Canon EOS R/RP eller Nikon Z.
Canon og Nikon lanserte sine speilløse fullformatkameraer med brask (og litt bram) i fjor høst, og med tilhørende optikk i toppklasse. Det gir noen super løsninger, men ikke nødvendigvis rimelig. I tillegg er jo utvalget av objektiver med Z-fatning og RF-fatning foreløpig begrenset.

Samyang har gjort noe med det, og lager nå to objektiver for disse systemene. Det er den svært populære 14mm f/2.8, som vi har sett for speilreflekskameraer i noen år, og en nyere 85mm f/1.4 portrettobjektiv.

Prisen er ca 3650 kroner for 85mm f/1.4 og ca. 4250 for 14mm f/2.8

Hvorfor så billig?
Dette er ekstremt lave priser for god optikk med disse spesifikasjonene til fullformat. Det du ofrer er autofokus, bildestabilisator og et merkenavn produsenten kan ta ekstra betalt for. På 14mm er det ingen sak å fokusere manuelt, særlig siden det i stor grad brukes til stillestående motiver. 85mm f/1.4 kan være mer krevende, men vi klarte det fint i gamle dager, så det lar seg gjøre i dag også. Kameraene har gode funksjoner for å vise hva som er i fokus.

Begge objektivene for begge fatninger er tilgjengelig nå.

Samtidig med disse, lanserte Samyang også en 85mm f/1.4 med autofokus, men denne finner vi ikke spor etter hos den norske leverandøren. Vi har etterspurt den, så de skulle undersøke. Saken blir oppdatert når vi får tilbakemelding. Prisen på den skal være ca 6800 kroner og prisforskjellen skyldes naturligvis at objektivet har autofokus.

Det er viktig for disse kamerasystemene at det kommer større utvalg av objektiver for dem. Selv om du har et enormt utvalg av speilrefleksobjektiver du kan bruke med adapter, vil de fleste ønske å ha objektiver man kan sette rett på, så disse Samyang-objektivene gjør systemene mer attraktive.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Geir B.
Siden Nikon Z6 og Z7 har IBIS er ikke mangel på VR noe problem. Autofokus er derimot noe vi er blitt vant til, så det er det ikke så lett å klare seg uten, i hvert for 85 mm f/1.4. Grunnen til at man kjøper en 85 mm f/1.4 er vel nettopp for å bruke den på full åpning. Hvis du har en tålmodig modell går det nok greit, men hvis det eller de du tar bilde av beveger seg blir det litt mer tricky.
MVH
Geir
7.10.2019
Erik F.
Hei Morten.
Siden objektivene ikke har innebygd fokusmotor. Vil de ikke reagere når du trykker på skjermen.
25.9.2019
Morten W.
Jeg er sikkert dum nå, men fokuserer den når jeg trykker på mitt valgte fokuspunk på skjermen til Z6?
25.9.2019
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu