Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K

En ny versjon av det lille råskinnet, Pocket Cinema Camera, er lansert nå med 6k, 12 bit rå og Super 35 bildebrikke.
For brukere uten store budsjetter, har Pocket Cinema Camera vært en liten juvel. Alle modellene har hatt ytelse langt over det man har kunnet forvente, prisen tatt i betraktning, og med god tilgang til rimelig optikk.

Pocket Cinema Camera 4K var så populær at det var lange ventelister på den i et halvt år etter at leveringen startet.

Nå har Black Magic lansert en ny versjon. Denne blir litt større enn forrige modell, men også en del mer avansert. Den vil ikke erstatte 4K-versjonen, men plassere seg mellom denne og URSA Mini Pro G2. Vi vil kanskje si det er litt drøyt å kalle den Pocket, for du skal ha ganske store lommer for at den skal få plass.

Pocket Cinema Camera 6K kan, som navnet tilsier, ta opp video i 6K. Høyeste oppløsning er 6144x34546 i 50fps (16:9). Det klarer også 60fps i 6144x2560 (2,4:1)

Den kan ta opp dette i 12 bits Blackmagic RAW. Vi snakker med andre ord om ganske enorme datamengder, som bør åpne for imponerende resultater.
Dynamikkomfanget er oppgitt til 13 trinn, men dette må tas med en klype salt, og er naturligvis avhengig av hvor høy toleranse for støy man har.

Mye er som før
Mye er likt som på forgjengeren. Det er fortsatt dual native ISO på 400 og 3200, med 25600 som høyeste verdi. Når du kjøper kameraet får du fortsatt med en full versjon av Davinci Resolve Studio, skjermen på baksiden er den samme 5 tommers versjonen og det er fortsatt en miniXLR-inngang og en minijack for lyd. Opptak lagres fortsatt til CFast 2.0 eller SD-kort.

Fargehåndteringen skal være den samme som på URSA Mini Pro G2 med støtte for 3D LUT. Det er en HDMI-utgang som kan gi et rent 10-bit signal ut.
Kameraet bruker et LP-E6-batteri, og det følger med en AC-adapter som både kan drive kameraet og lade batteriet. I tillegg har kameraet fått en USB-C-kontakt så du kan lade batteriet fra en nødlader eller USB-lader.

Alt i alt ser dette ut som utrolige spesifikasjoner på et så lite, og relativt rimelig kamera. Norsk pris blir 27 000 kroner. I følge Blackmagic, starter leveringen allerede nå, men hvor store volumer det kommer i tør vi ikke spekulere om.


__________________________________________________
Kameraet er nå på lager og kan bestilles her..

 -
 -
 -
Her ser du BMPCC4K og 6K ved siden av hverandre. Forskjellen er bemerkelsesverdig liten, egentlig.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu