Canon Cinema EOS C500 Mark II er mye mer enn en C500

Mark II får en til å tenke på en mindre oppgradering. Dette er en total endring både av innmat og brukergruppe.
Nå har jeg snakket med noen av videofolka her på huset, og de sliter med å finne noe dette kameraet mangler. Her har du et fullformatkamera med 5,9K 60P opptak i RAW Lite med 4:4:4 12-bit og opp til 2,1Gbps. Det er også Canon XF-AVC i C4K i 4:2:2 10-bit på inntil 810Mbps. Begge deler rett til minnekort i kameraet (CFexpress + SD – SD kun for proxy)

4K-opptakene er et resultat av 5,9K oversampling for å utnytte informasjonen kameraet samler best mulig.

Det er gjort en del med ergonomien på kameraet også. De fleste knappene er samlet på ett område og organisert slik at de likevel er ganske lette å finne uten å ta blikket fra skjer eller søker. Og apropos søker, så er den nå svært enkel å ta av og på, og litt lavere enn tidligere, så kameraet får plass i de minste cagene. Søkeren er ekstrautstyr. Det er en tilbehørskontakt på toppen, bak på kameraet der du kan velge om du vil sette inn søker, en «Extension Unit 1) med Genlock/Sync ut, Remote B-kontakt og Ethernet eller en «Extension Unit 2» som også har DC ut (24V 2A), D-Tap og uttak for strøm til objektiver som trenger dette. I tillegg har den V-Mount for å feste på store batteripakker og to ekstra XLR-innganger.

Kameraet har standard to XLR-innganger, en innebygd mono-mikrofon og en minijack for ekstern mikrofon. Altså totalt 4 lydkanaler. Setter du på Extension Unit 2, koples intern mikrofon og minijack ut, og du har 4 XLR-kanaler i stedet.

Kameraet skal være tilgjengelig med EF-fatning, Cine Lock EF og PL-fatning. Disse skal være ganske enkle å bytte selv, så for eksempel utleieselskaper vil kunne tilby alle tre fatningene selv med bare ett hus tilgjengelig.

Autofokusen er selvfølgelig ved hjelp av Canons Dual Pixels CMOS AF, som har vist seg svært effektiv. Og dekker 80% av bildeflaten. Autofokusen gjør at kameraet er lett å betjene alene, så man trenger ikke noe team for å bruke dette.

C500 II har innebygd tre ND-filtre, 2, 4 og 6 trinn. Disse kan også brukes sammen så du kan få 8 eller 10 trinn hvis ønskelig. Det er en 12G-SDI-utgang for tilkopling av ekstern monitor, eller du kan bruke HDMI-utgangen til dette hvis du ønsker. Det er ikke Wi-Fi på kameraet, og Canon begrunner dette med at det ikke er stabilt nok. Men det er altså Ethernet-port på begge Extension Units.

Videre er det støtte for egendefinerte LUT-er og anamorfe objektiver.

Målgruppe
Hvem er så dette kameraet for? Med en prislapp på ca 190 000 kroner inkl. mva, vil dette kameraet passe for mange produksjonsselskaper. Det kan fungere bra til TV-produksjoner, og det er så lite at store produksjoner gjerne vil bruke det der det er vanskelig å komme til med stort utstyr. Kamerahuset veier 1750g. Det vil være interessant også for utleie-selskaper.
Vi vil plassere det et sted mellom C200 og C700 ut fra spesifikasjoner og funksjoner og skal komme i slag 19. desember, sier Canon.________________________________________________________


 -
C500 Mark II. Søkeren er ekstrautstyr.
 -
 -
Extension Unit 2

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu