Endelig flere S-objektiver fra Panasonic

Panasonic lanserer 16-35mm f/4 og 70-200mm f/2.8 og gjør dermed systemet langt mer interessant.
Panasonic har tatt opp kampen om andeler i markedet for speilløse fullformatkameraer med sitt S-system, og har gjort det smarte grepet å alliere seg med Leica og Sigma i den såkalte L-mount-alliansen for å sikre at det blir stort utvalg av både kameraer og objektiver.

Panasonic har tre kamerahus på markedet, men det har skortet litt på objektiver fra den kanten, og bare 4 objektiver har vært tilgjengelige fra produsenten, selv om de lover å ha minst 11 innen mars 2020. I dag kommer de et steg nærmere det ved å lansere to objektiver med svært populære brennvidder, nemlig LUMIX S PRO 70-200mm F2.8 O.I.S. og LUMIX S PRO 16-35mm F4. Det finnes allerede en 70-200mm f/4, men S-systemet retter seg i stor grad mot profesjonelle brukere, og de forventer objektiver med f/2.8. Derfor er det også litt rart at de ikke har lansert en 16-35mm f/2.8, men det kommer vel etter hvert.

Panasonic sier i en pressemelding at den optiske kvaliteten skal være i henhold til LEICA-standard, så det er lov å forvente mye av dem. De er værbeskyttede og tåler frost.

Mange fine detaljer på 70-200mm
Telezoomen har innebygd bildestabilisator som samarbeider med stabilisatoren i kamerahuset, og gir svært god stabilisering. Panasonic sier at bildestabilisatoren skal gjøre det mulig med 7 trinn lengre lukkertider enn uten stabilisator, dersom du bruker både stabilsatoren i objektivet og i kameraet. Det betyr 128 ganger så lang lukkertid, Det er det desidert beste vi har sett på noe fullformatkamera, og bare slått av Olympus som har en langt mindre brikke som er lettere å flytte rundt på.

Telezoomen kan bruke også telekonverter (1,4x eller 2x), dersom du trenger større rekkevidde.

Det er inkludert eget stativfeste med objektivet. Dette kommer standard med Arca-swiss-feste, så hvis du har et stativhode som tar Arca-swiss, trenger du ikke sette på noen hurtigplate. Da går festet rett ned i stativhodet.

Fokusringen, har en clutch så du kan trekke den litt bakover for å skifte til manuell fokus, og skyve den fram igjen for autofokus. Det er ikke unikt på noen måte, men veldig praktisk når man kjenner funksjonen (litt frustrerende hvis man ikke gjør det). Denne siste funksjonen finnes også på det nye 16-35mm-objektivet

LUMIX S PRO 16-35mm F4 får en veiledende pris på 16 999 kroner, mens du må ut med 29 999 for å sikre deg en LUMIX S PRO 70-200mm F2.8 O.I.S.

Leveringen starter i januar, men de kan forhåndsbestilles fra i dag hvis du vil sikre deg en plass langt fram i køen.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu