Fødselsfotografen uten barn

Eva Rose Furmyr har fotografert over 100 fødsler og mener hun kanskje gjør en bedre jobb fordi hun aldri har født selv.

Arnfinn Johansen

Økonom og naturfotograf med fokus på verdier, ettertanke og miljø.

Bruce Davidson

Er det noe han angrer på, er det at han aldri ble nakenfotograf.

Farzana Wahidy

Afghanske Farzana Wahidy risikerer livet for å dokumentere kvinners hverdag i hjemlandet. - Jeg må gjøre det jeg kan for landet mitt, sier hun.

Jacob Holdt

I 40 år har han rettet kameraet mot den amerikanske underklassen. Men Jacob Holdt vil ikke kalle seg selv fotograf.

Nan Goldin

Nan Goldin kommer til dok10! Ildvann lå i stemmene når folk begynte å si det høyt. Vi kunne knapt tro det, vi små her hjemme på bjerget. Selveste Goldin. Til Oslo!

Jock Sturges

Det er vanskelig å gå til et portrettintervju med Jock Sturges uten å være en anelse nervøs. Under bildeforedraget sitt på Nordic Light viser han seg å være en minst like treffsikker og ustoppelig ordrik taler foran sitt publikum, som han har vært en provokatør for det kristenkonservative Amerika med sine fotografier.

Thomas Hoepker

Det er en lang og stødig karriere Magnum-fotografen Thomas Hoepker (f: 1936) kan se tilbake på. Vi slo av en prat med legenden på Nordic Light i Kristiansund.

Darcy Padilla

Gjennom 18 år har Darcy Padilla fotografert en kompleks livshistorie med ingredienser som AIDS, narkotika, fattigdom, fødsler og dødsfall.

Eugene Richards

Han er seksten år gammel, det er tidlig høst og i hånda har han et spann med gul maling. Landskapet rundt er gyldent, trærne er i ferd med å ta på seg den varmgule løvkåpen. Der og da griper Eugene til kameraet og siden er det ingen vei tilbake.

Harald Henden

Han er den eneste norske fotografen som har fått tildelt den store Journalistprisen for sin fingerspissfine balansekunst med kamera i krig og katastrofer. foto.no møtte Henden til en prat om risikoreduksjon, etikk og tilstedeværelse.

Arne Nævra: Villmarksnerver på nært hold

Den norske naturfotografen er som en institusjon å regne innen sin sjanger.

Platon

Han er en politisk engasjert fotograf som ønsker å gjøre en forandring.

Evgenia Arbugaeva

Russiske Arbugaeva er fotografen som fotograferer følelser og stemninger. Å gjengi virkeligheten slik den er, er ikke like viktig for henne.

Ragnar Axelsson

Den islandske fotografen Ragnar Axelsson (RAX) er en dokumentarfotograf som helst bruker flere tiår på prosjektene sine.

Paul Nicklen

Med fantastiske fotografier, forsøker han å gjøre en liten forandring i verden.

Mariella Furrer

Hun har dokumentert seksuelle overgrep mot barn i Sør-Afrika i elleve år. Nylig gjestet hun Oslo og Dokfoto14.

Yngve Olsen Sæbbe

Han har dokumentert det nord-norske samfunnslivet i tre tiår. Privat er han en visuell dropsmaker. Møt Yngve Olsen Sæbbe.

Steinar Figved

Han er prisbelønt journalist. Men det var fotograf han skulle blitt.

Steve McCurry

Magnum-fotografen hadde en koffert med klær og en annen med 250 ruller Kodachrome da han dro til India første gang.

Lauren Greenfield

Velstand, forbruk og populærkultur. Amerikanske Lauren Greenfield behøver ikke reise til fjerne strøk for å finne sine historier.

Leif Preus

Leif Preus er kanskje den fotografen som har betydd mest for norsk fotografi i vår tid. Både redaktør Frank Hesjedal i Foto.no og redaktør Morten M. Løberg i Fotografi.no har tidligere intervjuet Leif Preus i Horten. Her sammenfatter de to sine inntrykk.

Raúl Cañibano Ercilla

Cubanske Raúl Cañibano Ercilla ble den store snakkisen på årets Nordic Light.

Pep Bonet

Han har fotografert HIV-problematikk, borgerkrig og humanitære katastrofer. Men for Pep Bonet var det minst like hardt å dra på turne med Motörhead.

Carsten Arnholm

Fotoveteran Carsten Arnholm har gått bort, 83 år gammel. I anledning 80-års dagen intervjuet foto.no veteranen.

Siegerts kunstneriske manifest

Herdis Maria Siegert gikk bort 8. desember 2012. I denne artikkelen fra august 2009 blir vi kjent med Siegerts New Symbolism.

Arne Strømme

Han har blitt kåret til Årets fotograf 14 ganger og har en separatutstilling på vei. Men Arne Strømme har fortsatt mye uforløst.

Bjørn Opsahl

Hadde det ikke vært for 5 flaxlodd og 1 pølse, hadde kanskje Opsahl aldri blitt fotograf.

Anastasia Taylor-Lind

Hun har fotografert kvinnelige gerilja-soldater, kossaker og sibirske supermodeller. Men dokumentarfotograf Anastasia Taylor-Lind er ikke ute etter å forandre verden.

Nick Cobbing

I flere år har britiske Nick Cobbing reist gjennom Arktis med kamera. Denne helgen forteller han om sine opplevelser på Fotomessen.
Åpne uskalert versjon i eget vindu