Møte veggen
Bildet er tatt en tåkefylt morgen tidlig i april i Tallinn, Estland. Forøvrig deler av fasaden på lagerbygningen til en trevaregrossist. Bulkene i fassaden skyldes nok mye at bygget ligger i bunnen av en meget bratt og smal bakke som ender opp i et veidelingskryss hvor de fleste skal prøve å ta en skarp venstrekurve uten å "møte veggen" eller krasje med gaffeltrucker som ofte virrer rundt på veien utenfor bygget som illsinte hveps.
Utstyr
  • Nikon D80
  • Nikon AF-S 18-135mm 1:3.5-5,6G ED ED Nikkor DX
  • Brennvidde31mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • Annet500 ISO
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1000149} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .

Tja, vet ikke helt hva jeg skal si om dette bildet her :-) man møter liksom veggen her... Tony.
Jostein S.

Hei
Det ser ut som det er mange som har møtt veggen, bokstavelig talt her
Ser ut som veggen holder stand, men masse skjønnhetsflekker blir det!
Da blir det heller ikke så fint å se på
Fasaden skal jo gi et visst inntrykk!
Jostein
Truls Bastian H.

Takk Tony og Jostein. Dette er ikke hovedbygget til trevaregrosisten som skal "gi et vist inntrykk", for det er en skittengul lav trebrakke (til høyre for denne lagerhallen) som minner mye om et slitt norsk "prefab-hus" ifra tidlig på 70-tallet
Avsluttet .

Ja det er sant Jostein, hva forteller dette oss? minner meg litt om 80 tallets industri i vårt land. Husker godt slike gamle stålhaller, halvveis ramponert og forlatt nå. Taggere har overtatt byggene for lengst. Første inntrykk av dette bilde er at man blir litt betenkt før man kan sette tankene i sving. Dette forteller meg at bygget er forlatt og uten vedlikehold, og fra en tidligere industri i et fattig land. Man må bruke litt tid for og la dette bilde synke inn :-) Tony igjen.
Jostein S.

Hei
Ja, kanskje en ide å ha treverk til fasade på et sagbruk!
Jostein
Truls Bastian H.

Sagbruk er vel å ta litt for sterkt i. Dette er mere å regne som et utsalg av trevarer engros innen Tallinn bygrense. Ligger forøvrig to hus ifra bygget hvor jeg har mitt studio/lager
Truls Bastian H.

Tony. Hva en legger i ordet vedlikehold og egnede bo/arbeidsforhold er ulikt ifra land til land. I Estland er man glad om en har en jobb selv om arbeidslokalet er begredelig. Ser butikken for fin ut, så tror noen kunden at her tar de seg alt for godt betalt. Dette var USSR. Her sod folk i kø i 4 timer for om de var heldig å få kjøpt seg en begredelig utspedd pølse til å ha på brødskiven. Var de så heldig at de fikk skikkelig skinke eller andre godsaqker så var dette rene helligdommen, og det skjedde kanskje to ganger i halvåret.
Fortsatt så sier statestikkeb at 6,4% av de som bor i distriktene ikke har egnede hygieniske forhold. Det er fortsatt gårdsbruk med dyrehold som ikke har dusj eller vannklosett.
Svært mange folk koker på vedkomfyr, og i byene på gasskomfyrer ifra USSR-tiden. En bør stenge gassen til kjøkkenet når en ikke bruker komfyren, for de lekker gjerne gass ut i rommet.
Dette landet vet ikke hva kitch er, for de greier ikke å se det selv at de lever fortsatt delvis i kitch.
Det er riktig som du sier, dette minner om norsk 80-tall. Jeg vil si at landet ligtger i utvikling der Norge lå på 70-tallet, mens lovverk som arbeidsrettigheter må en vel tilbake til Norge rett etter krigen. Her jobber folk 50 timesr dag, og får lite tillegg for ubekvem arbeidstid. Her kan ungdom på 18 år som ikke har lov til å drikke sprit selge sprit ifra sin jobb aviskiosken. Her kan en kjøre med 1,6 mm sommerdekk på lastebilene om vinteren på midten av dekket, og 25% av dekket kan være blankslitt - alt hvor ikke coilen vises er lovlig. Dette er arbeidsredskapen folk blir satt til å kjøre.
De fleste vet ikke vatr radon r, og de ler når de hører at ifra nyttår skulle alle norske leiligheter, kontorer og annet som leies ut ha radonmålinger.
De er ikke altid i front av utviklingen, selv den tekniske sjefen for General Motors i Baltikum ikke viste hva tektylbehandling på bil var for noe, før jeg fortalte ham det.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu