Kveld ved Hellestø
Hmmm, ja dette er en test av en ny turkamerat...
Alle innstillinger på full auto!!
Tja, synes ikke det ble så aller verst??
Utstyr
  • Fujifilm XT1
  • Fuji 18-55 2,8-4
  • Brennvidde-mm
  • Blender-
  • Lukker-s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1000904} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (31)
Per Otto S.

Kan ikke for det men tankene går umiddelbart til Munch og et visst skrik. Spennende farger og kurver. Ser ut til å bli en god kamerat.....
John B.

Takk for rask og hyggelig kommentar Per Otto! Du sådde en idè i meg nå...c",)
Kunne blitt stilig med en skrikedame i ett slikt bilde, så hvem vet hva som dukker opp....
Johnb.
Per Otto S.

Bare gjør en nennsom montasje med Olga Marie så tenker jeg vi har jeg........Her har du akkurat det du mangler: http://www.youtube.com/watch?v=60dJ-peFey8
Hans Petter S.

Ja dette var et vakkert bilde. Fin kveldsstemning her med flotte himmelfarger. En fin forgrunn med fine linjer har du også. Flott dette!
Svein R J.

Nydelig kveldstemning på hellestøstranden en flott plass for slike bilder

Mvh Svein
Inger-Lise S.

Vakkert! Flott komposisjon. Det gjør seg så fint slik "elven" slynger seg mot vannet.Nydelige detaljer, lys og fargetoner.

Inger-Lise:)
jøran f.

Pen komposisjon og behagelige farver.
John B.

Takker så mye Hans Petter, Svein Raymond, Inger-Lise, og Jøran! Kjekt å høre deres synspunkter!
JohnB.
Solvår B.

Lekkert!
: ) Solvår
Marianne Holmstøen A.

Hei!

Ett flott kveldsbildet dette her..
Flotte farger og fin komposisjon..

Likte det godt..

-Marianne
Jan G.

Komposisjon og lys er tingen her. Flotte linjer. Man skal ikke undervurdere auto, selv om jeg foretrekker manuell og justeringer i Elements.
Mvh Jan
Avsluttet .

Ja vi ferdes i samme fotspor John :-) Dette ble flott fra Hellestø. Vakre farger og flott komponering. Nydelig himmel her med fine kveldstoner. Ser ut som du har vert heldige med dette kamera. Vakkert til tusen dette ja. Tony
Walter S.

Jasså? Du går inn for lettere utstyr du også? Lurt når man har samlet opp en 25-30 kilo av diverse optikk (som man sjeldent eller aldri bruker etter den 1. uken) til "storkamera", så er det befriende å gå ut med lettvekteren!

Gratulerer med Fuji'en!

Dette lover bra, vil jeg påstå. X-Trans sensoren er jo noe for seg selv. Harmoniske kveldfarger i fint lys.

Mvh,
Walter
Jostein S.

Hei
Dette her er bare helt "outstanding" vakkert
Så NYDELIG MOTIV!
Utløpet som renner i havet skaper en fin dimensjon i bildet
Flott komp. og glødende vakkre farger gjør et svært så godt inntrykk på meg
Jostein
tom mamen b.

gratulerer med en ny kompis, selv "sliter jeg meg rundt" med 25 - 30kg fotoutstyr (som Walter sier) i en TUNG sekk på ryggen ;-D Neida - det gjør jeg overhode ikke, - "kunsten" er å "skru seg" inn på hva slags motiv man vil fotografere akkurat på denne turen - og så velge kamera og optikk deretter :-)
Som Jan sier skal man ikke undervurdere "auto" (selv om jeg sjeldent fotograferer på annet en manuell) når man tester inn et nytt kamera, da ser man kameraets sterke og svake sider - siden kan man jo velge et program eller manuelle innstillinger om man ønsker det.
Til bildet ditt her:
Liker det veldig godt, det er et nydelig bilde som utmerket godt kan gjøre seg i stort format på veggen (for øvrig tro0r jeg at jeg ville ha beskåret en del i himmelen enda så flott den er, en beskjæring mener jeg vil tilføre resten veldig mye mer dynamikk)

mvh

TMB
John B.

Takker så mye til dere alle for hyggelige kommentarer på dette bildet. Som jeg skrev under bildet er det tatt i full auto. Det skyldes mest at fotografen var svært ivrig etter å få prøvd dette lille "vidunderet" før han hadde satt seg inn i knapper og hjul som det finnes veldig mange av....
Bildet har vært innom en runde i PS da.
Walter: Ja jeg begynner å bli litt "lei" av alt det tunge utstyret som står litt for ofte hjemme i hverdagen. Jeg har ingen planer om å kvitte meg med Canonsekken, i hvert fall ikke enda!!
Dette var ment som ett tilleggskamera eller ett kamera nr.2 om man vil. Det er planen at dette skal få bli med på flere turer i nærmiljøet til hverdags der jeg til nå har "mistet" en del gode motiver...
Jeg har leitet i lang tid etter ett kamera som kunne oppfylle mine "strenge" krav til bildekvalitet. Ja det må levere omtrent like bra som Canon 5Dm3, men samtidig være lite og nett!!
Det sier seg selv at det ikke er flust av kameraer å velge i med slike krav, men føler at Fujifilm XT1 er tett opptil? Sony A7r var lenge med i vurderingen, men ble vraket pga. pris og dårligere værtetting... samt i overkant heftig store bildefiler!
Når jeg har fått satt meg bedre inn i menyer og knapper og hjul, vil det svært sannsynlig komme mange bilder tatt med dette kameraet. Jeg gleder meg i alle fall...
JohnB.
John B.

Takk til dere også Jostein og Tom som kom innimellom her da jeg drev på med utbroderingen om dette innkjøpet.
Tom: Ja jeg er faktisk litt enig med deg ang. å kutte litt på himmelen. Så det etter at jeg la det ut at det kunne vært en idè.
Ny versjon kommer snart!!
JohnB.
tom mamen b.

kom bare til å tenke på noe John - siden du har Canon-utstyr fra før, hvorfor Fujifilm og ikke Canon f.eks

Canon PowerShot SX50 HS
12,1Mp, 50x opt.zoom, Full-HD, RAW

http://www.fotovideo.no/foto/Kompaktkamera/Canon/Canon-Po...0000156286

jeg spør fordi dette kameraet er lett, og har RAW-fil-muligheter som jeg personlig verdsetter meget høyt (kanskje jeg skal kjøpe meg en SX50 HS????? DET var en tanke!!!!! :-)

mvh

TMB
Ingrid Milly L.

Nydelig bilde her i v1 som jeg liker best med litt høy himmel i flotte farger og hele bildet i vakkert lys.
mvh. Ingrid Milly
Inger-Lise S.

Jeg liker best v2, syns det gjorde seg med kuttingen. Men v1 er som sagt lenger opp nydelig vakkert det også!:-)

Inger-Lise:)
John B.

Takk for kommentar Ingrid og Tom.
Tom: Det er her latskapen kommer inn...c",)
Når jeg er på "seriøse" fototurer med bil, og med fotoklubben, så har jeg alltid hatt ett ønske om å ha maks bennvidde tilgjengelig. Opplever at jeg ofte har "feil" objektiv på når det rette motivet dukker opp. Det er her luksusproblemene kommer ispedd latskap. Er ikke kjapp nok til å bytte objektiv, og er også litt for lat/redd for å holde på med det ute i felten. En kompis glapp en 24-70 mm Nikon rett ned i sanden på stranda i fjor sommer....trist sak og trist utfall.
Tanken er ar på "de seriøse" fototurene skal både Canon 5Dm3 med 70-300 L is og Fujifilm XT1 med 18-55 (etter sommeren blir nok den byttet ut med den nye 16-55 2,8 som er værtettet) befinne seg. Slik kan jeg få lov til å konsentrere meg om fotografering og motiver, ikke å gå å lure på om jeg bør skifte objektiv.
At Canon powershot SX50 HS er bra, ja det er jeg sikker på, men jeg falt for fristelsen å tillate meg å kjøpe ett nytt og litt dyrere "leketøy"
Jeg er jo en renspikka amatør i denne bransjen, og har dermed utstyr langt over evnen, men som jeg sir hver dag tiden går og jeg lever bare den ene gangen, har du lyst og råd, ja kjør på!!!
Det blir nok helt sikkert ikke siste innkjøp fra min side, så hvem vet når armene blir enda slappere, kanskje jeg da går ned enda ett hakk i størrelse.
For øvrig er jeg en slik person som bare ser fremover. Jeg er dermed glad i nye duppeditter og forbedringer av det som finnes. Jeg erstatter med andre ord ofte brukt fotoutstyr med det nye. Kunsten slik jeg ser det er å bytte mens det man har enda er verdt en del. Da blir det ikke så uhyre dyrt (synes jeg)
Takker for hyggelig innspill uansett!
Johnb.
tom mamen b.

skjønner deg godt :-) man MÅ ha noen duppeditter av nyere dato ;-D jeg har seriøst begynt å lure på om jeg skal følge i "dine fotspor" og kjøpe meg et "enkelt" fieldcamera, - man blir jo ikke akkurat yngre med alderen - og kreftene tar slutt (en gang) med masser av tungt utstyr :-(

mvh

TMB
Frode L.

Hei.

Her er det stemning til tusen, velkomponert med flott dybde, ditto lys og farger.

Frode.
John B.

Takker så mye alle sammen fra Frode og oppover, kjekt å høre fra hver og en av dere!!
JohnB.
elin a.

Vakkert, vakkert, vakkert :)
elin
Sissel Elisabeth H.

Vakkert lys og fine farger. Bra for kompen med bekken som slynger seg ut mot sjøen. Stemningsfullt og flott. Velger meg v2.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Avsluttet .

Motivet er særdeles vakkert. Og bildet ble jo bra det da.
Høy himmel som i v1 takk.
Ang. utstyr så vil jeg være med i diskusjonen. Fordi jeg nettopp har kjøpt et Nikon D5200. Det er et lett DSLR-kamera til akkurat slike turer som du har hatt her.
Vi eldes. Nei det gjør vi ikke:) Men det jeg ville si, er at selve turopplevelsen også skal nytes. Ikke bare foto når man tar seg en kveldstur på Jærens strender.
Jo, jeg kjøpte Nikon D5200. Nærmest som et smykke, rimelig og med hele 24millioner pixler. Ikke bare det, men jeg synes også at det på nye kamera er veldig mange effekter å velge i. Og har også funnet ut, selv om jeg er en ihuga RAW-tilhenger, også fint kan fotografere i jpeg-filer og velge alternative effekter. Vips, så er bildet ferdig laget i kamera. Tror det blir en ny trend med slikt utstyr, enten det er komakt eller DSLR.
Markedet ser ut til å endre seg, hvor også hybrid er in.
Men andre motiver, som fugler, macro, da går jeg for tyngre utstyr. Men da går man jo ikke så langt heller.
Joda, kjekt med kamera på en kveldstur. Uten å slite seg forderva med tungt utstyr.
mvh arild
John B.

Takker så mye dere tre siste også Elin, Sissel Elisabeth, og Arild!
Hyggelig å høre fra dere!
Kjekt å høre at du har funnet "din" nye turkamerat også. At Nikon 5200 er ett godt valg er jeg rimelig sikker på. Vet ikke helt hvor stort dette er, men er nok en grei turstørrelse vil jeg tro!
Mitt valg falt på ett lite speilløst kamera fra Fujifilm, og enn så lenge er jeg godt fornøyd. Litt uvant med denne elektroniske søkeren, men noe må man nok tåle å forsake på veien mot noe mer lettbåret utstyr der turen er viktigere enn selve fotograferinga....
Jeg er jo spent på hvordan det blir når jeg prøver meg på en forstørrelse på 70x100 cm på lerret. Har fått laget en del bilder i dette formatet fra Canon 5Dm3. Blir print i dette formatet fra Fujifilm XT1 like bra mon tro??
Det var for øvrig ett viktig punkt for meg at bildekvaliteten skulle være opp i mot 5Dm3.
Jeg hadde Sony A7r i kikkerten lenge, men den ble valgt bort på grunn av flere ting. Den bråker utrolig mye i lukkeren når bilder tas, ja folk snur seg rett og slett... Den gir suverene bildefiler ja, men filene er uhyggelig store....
Videre synes jeg prisen var i stiveste laget + at den er dårligere på værtetting en Fujifilm XT1...
Det er meningen at dette nye kameraet skal få kjørt seg litt i snø og regnvær, der jeg til nå har vært litt pysete med 5D,n.
Eneste irritasjonsmomentet jeg sliter med nå er at Fujifilm ikke klarer å levere like værtettede objektiver som selve huset før langt utpå høsten... :(
Jaja da er det igjen noe å glede seg til...
Kjekt å se at du er på gang igjen du også Arild!!
JohnB.
magnar p.

vakkert ikke mere å si !
Jostein S.

Hei
Et bilde som så absolutt egner seg i storformat
Nydelig med de fine elementene som bildet inneholder
Dette er bare FLOTT
Jostein
John B.

Takker så mye Magnar og Jostein! Kjekt at ens bilder kan glede andre og!!
JohnB.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu