Tulipaner langs elvebredden
Utstyr
  • Canon D6
  • Canon EF 24-105mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/20s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger39
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1001101} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Agnar H.
+1
Litt uvant å se tulipanene "i naturen" ved en elv, er oftest dandert i fine blomsterbed. Fargerikt og frodig dette :-)
Torunn O.

Tusen takk for din kommentar. Jeg er helt ny på denne siden, og har scrollet frem og tilbake i bildegalleriet. Ser så utrolig mange flotte bilder og med så gode og konstruktive kritikker. Veldig takknemlig for tilbakemeldinger. Synes du jeg burde hatt en annen kategori enn natur? Det er mer natur enn hage i bildet synes jeg. Stedet bildet er tatt ligger ved elva Otra like under Vigelandsfossen.
Agnar H.
+1
Hei. Synest kategori natur passer på denne. Ser du har notert f/22 og 1/20 sek. på bildet. Tror nok jeg hadde ville brukt litt større blenderåpning og kortere lukkertid. Lykke til videre :-)
Torunn O.

Hei igjen! Takk skal du har. Jeg er helt ny innen foto. Tar gjerne imot råd og tips. Blender og lukketid var nok litt tilfeldig. Jeg hadde nettopp tatt bilde av fossen. Jeg prøvde å få til en litt sløret effekt på den ved å bruke ulike verdier for blender og lukketid. Jeg skjønner at det er masse arbeid for å bli en god fotograf. Nå har jeg nettopp lastet ned Photoshop og Lightroom. Foto er en veldig spennende og morsom hobby, men tidkrevende :-)
tom mamen b.

Torunn - for å si det med en gang: fotografi er overhode ikke lett (mange tror tydeligvis at de kan lære foto "over natta" - det går IKKE), men bruker du tid, noterer ned av dine feil (og lærer av dem) så blior det nok en fotograf ut av deg også - med tiden :-) (dette er ikke sagt for å være en bremsekloss for deg - jeg snakker av egen erfaring)!
Noen vil si at første bud er å konsentrere deg om kun ett motiv av gangen (her har du både elva og tulipanene + faktisk et svaberg/fjell i bakgrunnen) Her ville jeg ha fokusert (både mentalt og med kamera) på tulipanene - ikke for mange (kanskje 2 - 3 stk i en pen oppsetning/klynge), Agnar nevner større blender som etter min mening er helt korrekt (bruk f.eks f:3,5 eller f:5,6 - noe rundt der), bruk gjerne et stativ - dette vil gi deg et nydelig bilde av tulipanene. så kan du heller fokusere på å lage et nydelig bilde av fossen, også her gjerne på stativ og med laaaaang lukkertid og liten blender (f.eks f:22) Jeg har ikke greie på Lightroom, men kjenner Photoshop rimelig godt - lurer du på noe send meg gjerne en melding eller e-post så skal jeg se om jeg kan hjelpe deg.

mvh

TMB
Torunn O.

Hei Tom! Tusen takk for konsruktiv tilbakemelding. Nå er det slik med oss mennesker at vi er fornøyde med oss selv der vi er i utviklingen/prosessen. Det er viktig å ha gode stillasbyggere underveis som hjelper og støtter oss videre. Uansett hva man holder på med, så er man underveis. Det er alltid noen som er bedre og som ser lenger. Jeg har såvidt begynt å bruke Lightroom. Jeg bruker opplæringsvideoer fra youtube, og tar det steg for steg, og det tar tid.
Jeg har også begynt å stille inn kameratet på manuelt og Tv. Jeg er helt fersk med foto, og synes jeg har kommet langt på ca. fire måneder. Jeg har gullmedlemskap på Foto.no, og etter hva jeg har sett av bildegalleriet, kan både gode og mindre gode bilder legges ut. Mvh Torunn
tom mamen b.

Du greier deg helt utmerket, veldig riktig å "ta steg for steg" (og av en eller annen grunn: ting tar tid) Jeg har ikke annet medlemskap enn bronse fordi jeg ikke har behov for mer (kan høres arrogant ut, men sjekk min profil)!
Foto.no er et sted for mennesker som dyrker sin hobby på forskjellig nivå, her legges det ut bilder med ymse forskjellige kvaliteter, nå hverken kan eller vil jeg kommentere alle bilder, men alle mine kommentarer er ment som ærlige og forhåpentligvis konstruktive.

mvh

TMB
Torunn O.

Hei Tom! Jeg er veldig takknemlig for alle tilbakemeldinger. Jeg lærer noe hele tiden. Jeg valgte gullmedlemskap for å kunne legge ut flere bilder for å få kritikk. Men helst med forslag til forbedringer. Foto har blitt en super hobby for meg. Jeg beundrer dem som drev med mørkerom og negativer, for en tålmodighet de måtte hatt. Nå er foto en hobby for hvermannsen, så lett å komme igang med, men sikkert ikke så lett å utmerke seg i og bli skikkelig god i. Jeg vil inn å sjekke din profil nå. Det er ikke sikkert jeg tør komme med kommentarer utover fint bilde. Jeg er enda der at jeg ikke kan forklare med de rette ordene hva som er bra/mindrebra og hva som skal gjøres for å få det bedre. Mvh Torunn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu