Luftkamp
Ble vitne til en nabokrangel i kveld når jeg tok en tur for å se om vandrefalkparet var på plass i år også.
Korpparet (ravnparet)som bor i område hele året virket ikke spesielt fornøyd med at sydenfarerene var kommet tilbake og sa klart i fra hva de syntes om naboene. Falken derimot lot seg ikke skremme av litt kjefting og angrep "plageåndene" flere ganger men jeg sto å så på seansen. Jeg klarte dessverre ikke få noe godt bilde av korpa sin forsvarsteknikk hvor den snudde seg og fløy med å ryggen ned og klørene opp mot falken.
Morsom opplevelse, men alt form lang avstand slik at bildet bærer preg av å være hardt beskåret.
Bildet inngår i albumet Fugler -
Fotograf
Utstyr
  • Canon 5D Mark III
  • Canon EF 500mm f/4 L IS USM + 1,4X telekonverter
  • Brennvidde700mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1001444} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Ingrid Milly L.

Flott action dette hvor bildet viser kampen og at ravnen er i opp ned positur! Bra skarphet på dette fartsfylte bildet.
Mvh. Ingrid Milly
Roar K.

Fint fanga selv om detaljene grunnet motlyset blir borte på ravnen.
Ser ikke bort fra at dette er rein mobbing da kråkefugler som jo ravnen er har det med å mobbe andre fugler uansett art og størrelse - ja, selv ørn som den kanskje burde holde litt avstand til.

Roar
Tor Inge O.

Artig situasjon du har fanget. Det sies at kråkefuglene er de mest intelligente og det kan se slik ut. De vokser hos oss i antall, tar opp kampen med alle om maten, enten det er fugler, katter eller rev. Har sett mange artige situasjoner med bl.a. skjæra der de i samarbeid har jaget katt og rev unna maten. Menneskene passer den seg vel på å ha på for nært hold og slik har den utviklet egenskaper som har et fortrinn overfor andre arter.
Avsluttet .

Herlig bilde, dette! Synes du har truffet bra med eksponeringen og fanget situasjonen på en fin måte. De siste dagene dukket det opp en gammel havørn i nærheten av kamuflasjen min, og den fikk en skikkelig hale av måker, kråker skjærer og viper etter seg. Da ble det virkelig oppstyr i fugleverdenen.

SES
Frode L.

Hei.

Flott dokumentert av en artig situasjon.

Frode.
Asle B.

Artig situasjon du har fanget her!

Mvh
Asle
Odd A.

Takk for hyggelige kommentarer. Rovfuglene er nok naturlige årsaker ikke så populære blant andre fugler. Jeg opplevde noe tilsvarende i påska hvor 2 ravner mobbet en fjellvåk. Akkurat som vandrefalken så fjellvåken ut til å benytte strategien at angrep er det beste forsvar.
Er nok ikke morsomt å være havørn når en slik hale etter seg som Stein Erik fikk se. Må ha vært en artig opplevelse så være vitne til den situasjonen.
Mvh
Odd
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu