Våren i Østfold IV
Oversiden av jordet. Dagen går mot kveld. Bonden har gjort sitt, nå er det opp til naturen å sørge for resten, tilføre fuktighet (regn) og varme (sol), slik at den nye avlingen trives.
Olav Bjarte har tatt et maken bilde for en tid tilbake, fra akkurat samme sted - tror jeg. Bildene mine er vel 14 dager gamle (28.04.2014). Jeg trenger god tid til å bearbeide mine bilder.
Bildet inngår i albumet : Årstider i Østfold - typisk for årstiden
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Sigma Art 18-35mm f/1.8 DC HSM
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1002316} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Kirsten H.

To flotte vårbilder. Jeg blir optimistisk av å se på dette. Jeg kan nesten kjenne lukta av jord, meitemark, bråtebrann ( det var noe vi drev med i min barndom). Våren kommer nå!
mvh Kirsten
Olav Bjarte K.

Artig å se din utgave av dette vårmotivet!

Spennende farger, og sporene etter såmaskinlabbene er med på å understreke at nå er du i det landbrukspregede kulturlandskapet. Fint også at kveldssol-stråler kommer innfallende fra høyre, av en eller annen grunn oppfatter jeg akkurat det som mest riktig.

(Mitt dagens er forøvrig tatt med kameraplassering i svingen foran deg, under bjørkegreina).

Friskt og inspirerende!

Vh.
Avsluttet .

Originalen her er nydelig, flotte spor i marken som lager dybder i bildet, flott lys og farger her er perfekt. Igjen noen nydelig kontraster i bildet ditt. Vakkert til tusen dette og! Tony.
Bjørnar P.

Vakkert lys. Åkeren kommer best frem i originalen.
Ville vurdert å kutte en del på venstresida på originalen. Det strammer opp komposisjonen, og gjør uttrykket renere.
Jostein S.

Hei
Knallflott
Nydelig komposisjon
meget god utførelse
Jostein
John B.

Herlige bilder fra bondens virke. Savner traktoren utpå der, men de er vel i byen for å protestere?? c",)
Er oppriktig bekymret for at vårt lille land som bøndene har forvaltet og utviklet i hundrevis av år skal gro igjen...
Sylvia må ta til vettet, og nordmenn må slutte å syte over matprisene, vi har omtrent den billigste maten i Europa!! (målt etter inntekt selvfølgelig)
Vel politikk til side, her var det bildene dine det dreide seg om. Flotte bilder av nydelig Norsk kulturlandskap, det er det!!
JohnB.
Vidar Magnus J.

To gode bilder fra landbruket. Liker linjene i åkeren bakover i bildet og landskapet rundt, samt kontrastene mellom den grå åkeren og de grønne trærne. Skarpe detaljer og gode farger.
Walter S.

Takker Kirsten, Olav Bjarte, Tony, Bjørnar, Jostein, John og Vidar Magnus for kommentar!

@ Olav Bjarte: Nå er ja denne 'location' midt i ditt distrikt, så det må jo være litt rart å se det gjennom andres objektiver, du som ferdes her nesten daglig.

@ Kirsten: Joda, vet akkurat hva du mener. Lukten av bråtebrann bringer frem gode minner hos meg også. Her i kommunen er det nå forbudt! Rart hvordan verden har blitt...!
:o)

@ Bjørnar: Usikker på hvor du vil hen med ditt forslag om å kutte 'en del' på v. side. Mener du å kutte vekk driftbygningen i bakgrunnen? Eller dele 1. eika på langs? Hvor ville du ha satt øksa?
For meg, så er den røde låven og det hvite 'meieriet' selve "sukkertøyet" i bilde, som bryter opp monotonien i resten av bilde som jo bare er gjentakelser, åkerfurer, trær i alléen, osv.

@ John: Kjenner ikke Sylvia, så jeg kan ikke hjelpe deg der...!
;o)

Mvh,
Walter


Bjørnar P.

Isolert sett hadde et kutt som fjernet husene vært positivt i mine øyne, men det gjør også at svingen nede blir borte, og det er ikke bra. Best i mine øyne er i grunnen å klone bort "sukkertøyet", men det forstår jeg jo at du ikke ønsker. Bildet bør være slik DU liker det.
Walter S.

Joda, jeg er for så vidt med, når du sier det. Problemet er bare det at, nå i etterkant å kutte, betyr jo at jeg sitter igjen med for lite 'kjøtt på beinet' - hvis jeg kutter der du foreslår.

Hadde jeg fremdeles vært på location, så kunne jeg jo dreid kamera mere mot solen og isteden for "sukkertøyet", fått med meg mere av bekkedraget på nedsiden av åkeren. Da hadde det vært omtrent som du beskriver, et rent og naturlig landskap uten menneske-skapte objekter.

Uansett, takk for dine tanker, Bjørnar!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu