Landlig idyll i mai
på Torsnes, øst i Fredrikstad kommune. Samspill mellom de solgule landskapet og en lett blygrå himmel i bakgrunnen, finner jeg sjarmerende her.
I versjon stryker den rødbrandete katta bortover veien.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetStativ. Direkte JPEG.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1002914} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Avsluttet .

Utrolig flotte bilder Walter! Jeg liker så godt det flotte lyset i bildene dine og ikke mins skarpheten du får frem i bildene dine. Lurer på hvordan du får så skarpe bilder? Tony.
Walter S.

Svaret på det er enkelt: "Nikon"!
;o)

Neida, bare tuller med deg, Tony. Jeg vet ikke hva jeg gjør (om noe i det hele tatt) anderledes enn andre, men jeg bruker jo stativ i 95% av tilfellene. Uten stativ så faller prosenten for "keepers" ned mot 50% hos meg (gammel mann...), mens det MED stativ er nesten 100%, da bortsett fra overeksponering (utbrente hvite flater, som her ved vinduskarmene...). Det er klart at stativ hemmer en del og det tar tid å sette opp, men så har jeg som regel stillestående (og, som konsekvens, litt kjedelige) motiver som ikke flytter på seg, gjeiper eller blunker med øyne...
;o)

Uansett, så takker jeg for hyggelig kommentar.

Mvh,
Walter
Avsluttet .

Ja jeg prøver og bruke stativ mer og mer, men det er for lett og bare ta med kamera og droppe stativet. Må lære meg og bruke det mer, men når man har et kamera som veier over 2 kg med linse blir det mye og dra på. Det er vel mye HDR teknikken som du mestrer 100% som gjør det lille ekstra med bildene dine. Bruker du Photoshop til og lage HDR bildene dine ?
Oddmund K.

Enig med Tony..utrolig flotte bilder, flotte farger og velkomponerte: Du er en mester med HDR, tenker aldri på HDR når jeg ser på bildene dine. Liker begge..morsom detalj med flyet på himmelen i V2 :)
mvh Oddmund
Walter S.

Jeg TROR ikke det, Tony. Jeg ser nesten ingen forskjell på originalen og versjon #2, hvor originalen er HDR med 3 eksponeringer mens versjon #2 er 1 enkel-eksponering p.g.a. katta (som jo beveger seg...).

Mitt mest brukte objektiv (Sigma ART 18-35mmm) er også "svinaktig tungt", og jeg bærer vel omtrent like mye som deg, men stativet mitt er i karbonfiber og forholdsvis lett for størrelsen. Men, som fotograf må man bare inngå kompromisser og enten bære tungt, eller knips lett!
:o)

Mvh,
Walter

P.S.: Jeg bruker Dynamic Photo-HDR fra http://www.mediachance.com/hdri/index.html

:o)
Øyvind L.

Strålende motiv( igjen)og mulig igjen...
Fargerikt, saftige komplimentære farger og skarpheten i nesten overdose.
Så på V1 og likte ikke helt treet i rammekanten,V2 var bedre slik ,men ville ikke tatt så mye av der.V2 gir forresten mere nærhet,no som lett blir oversett.
Motivmessig enkelt,det ligger styrke i det også :)
Vel,på en fotoside vil jeg tro at bildekritikk er
uvedkommende,motsetningen er det det i overflod.
Så rent vuderings messig så havner jeg motivmessig på litt av til høyre og litt mere til venstre i forhold til V2 :):)
Flott...

Øyvind L.

Ser at jeg gflemte en ..ikke..etter bildekritikk.
Walter S.

Takk også til Oddmund, som har øyne med seg (!) og til Øyvind, for kommentar!

Mvh,
Walter
Roar K.

Jasså, har du gitt deg bonderomantikken i vold nå?
Fredrikstad by er det vel snart ikke en cm du ikke har på brikka.
Som vanlig to flotte komposisjoner med god skarphet, farger, lys, detaljer osv.

Roar
Dag Tore ..

Hei! Vakkere Landskapsbilder med velstelte røde stuer!Fint kulturlandskap i farveprakt! Denne gangen et godt valg av motiv i dine nærområder! Ha mange fine fotodager utover! Dag T Silseth
Avsluttet .

Takk for tipset Walter. Jeg får sjekke dette ut litt. Tony.
Anders S. H.

Heng meg på dei andre kommentarane om dei fine "reine" fargane du har i bileta dine. Eg trudde også at det var ein eller annan HDR funksjon du nytta for å få til dette. Ser også at du er flink til å vere ute når vi har det beste lyset. Godt motiv - fin komposisjon.
Anders
Walter S.

Takk til Roar og Dag Tore for vennlige ord i kommentar!

@ Roar: Jeg er av natur romantikker, men denne ene turen til Tornes var spesielt grødefullt og produktivt fordi lyset var så innmari pent og på min side, helt til sola forsvant nedom horisonten. Kom hjem med stappfult minnekort.

@ Dag Tore: Hyggelig å hør i fra deg igjen. Ønsker deg stadig 'god bedring' og ser frem til nye rådyrbilder fra dine objektiver!

:o)

Mvh,
Walter
John O.

Mit valg bliver beskæringen i V2, hvor det hele fremtræder mere klart!
Fine farver og lys!
Hvad er pletten over det høje træ- Fly???

Mvh. John
Walter S.

Takk også til Anders og John for kommentar. Ja, John det er Ryan Air-fly som går inn for landing på Rygge flyplass. Jeg så det ikke selv, før jeg har lagt ut.

Mvh,
Walter
Vidar Magnus J.

Idyllisk og vakker plass med godt lys og gode farger. Godt komponert, og fine skarpe detaljer. Er det en husmannsplass eller bare en del av en større gård? Uansett et godt og vakkert bilde.
Jostein S.

Hei
Veldig vakkert!
Ikke minst på grunn av den flotte lyssettingen
Jostein
Bjørnar P.

V2 for meg, da det tette utsnittet inneholder samme stemning, men i en mer komprimert utgave. Fargene på grensen til overmetting, men faller ned på riktig side. Ikke så lett å få gode nyanser i både skyggeparti og høylys ved hardt sollys, men du har lyktes godt. Det tyder på en optimal eksponering. Vinduskarmene kan virke noe utbrente, men det er av minimal betydning. Dristig med JPEG fra kameraet under slike lysforhold, men det gikk jo bra. RAW hadde dog gitt deg mer å gå på, og hadde kanskje berget vinduskarmene også. Flyet burde vært klonet vekk. Skarpheten er utmerket.
Runa Maylen S.

Bonderomantisk flott bilde!

Mvh
Runa N,
Walter S.

Takk også til Vidar Magnus, Jostein, Bjørnar og Runa Maylen, for kommentar!

@ Bjørnar: Grunne til at originalen ble 1. valg var at jeg ville ha med eplehagen til høyre for stuene. Den tilfører bildet litt miljø, synes jeg. Ellers er jeg enig at V2 er 'tettere på'. Flyet så jeg desverre ikke før jeg la ut. Der kan man se hvor "blind" man blir på sine egne bilder.

Mvh,
Walter
Bjørnar P.

At du nevner eplehagen viser at du "ser" ting i bildet vi andre ikke gjør fordi du kjenner motivet. Dermed gjør du valg, som for eksempel komposisjon, som påvirker DIN opplevelse positivt, men ikke nødvendigvis vår. Et velkjent problem for fotografer. Vi ser samme bildet, men opplever det ulikt fordi vi har ulike forutsetninger.
Walter S.

Bjørnar: Ikke bare det at vi "ser" ting forskjellig, avhengig av ståsted, erfaring og kulturell bakgrunn, men det finnes enda et moment her, som er like utslagsgivende for hvordan vi TAR bilder og hvordan vi PRESENTERER på bilder. Og det er selve formålet med bildet.

Slik som her, hvor jeg prioriterer eplehagen, som en viktig del av et bomiljø fra gamle dager fremfor å plassere de røde stuene slavisk i det gyldne snitt, slik som jeg har gjort i V2 - og også som en dokumentasjon av et landskap i forandring - fremfor et foto som skal tilfredsstille visse kriterier og som skal kunne kritiseres ut i fra vedtatte faglige og tekniske normer innen fotografi.

En av mine kunder er det lokale turistkontor som er mere opptatt av stemning og miljøskildring enn av (for dem ukjente og uvedkommende) regler.

Det jeg skriver her er ikke en forsvarstale for mine prioriteringer, bare et resultat av en interessant dialog om det å "se" og å oppfatte biler.

Artig å diskutere slik. Noen påstår at det ikke går an. Det gjør det, bare man mener noe med det.

Mvh,
Walter

P.S.: Takk for dine tanker!
Bjørnar P.

Å følge regler eller retningslinjer ukritisk fører ofte galt av sted. De er hjelpemidler, men ikke tvangstrøyer. Jeg tror vi er ganske på linje her. Man må stole på egne vurderinger, men samtidig innse at disse reglene det ofte henvises til en oppsamlede erfaringer fra kunsten og arkitekturens verden gjennom tusenvis av år. Å avfeie dem er like feil som å følge dem slavisk. Ved å prøve å forstå reglene blir det mye lettere å bryte dem uten at harmonien forsvinner av den grunn.
Walter S.

Takk igjen, Bjørnar. Det var en interessant diskusjon.
:o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu