Minner fra en tøffere tid
Disse redskapene lå forlatt i en gammel låve, både låven og redskapene er forlengst tatt ut av bruk. Nesten litt vemodig..

Jeg synes det er noe spesielt med slike gamle redskaper, de minner om en fordums tid hvor folk generelt slet og arbeidet mye hardere enn vi gjør i dag. De var tøffere før i tida.
Utstyr
  • Pentax P30N
  • Pentax SMC 28-80mm f3,5
  • Blenderf/11
  • Lukker16s
  • FilmtypeKodak TMAX 100
  • Nei
  • AnnetTripod, trådutløser, tok bildet igjennom dørsprekken, alt lys er naturlig lys fra sprekker i tømmerveggene.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriStilleben
  • Lastet opp
  • Visninger214
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_100372} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .

Synes dette var et kjempestilig bilde. Flott fanget og god ide
Avsluttet .

Bra bilde. Du har fått frem det vemodige over det. Hvis jeg skulle kommet med noe som kunne vært bedre, må det ha vært å fått med mer av håndtaket på riva/raka. Den ble litt brått kuttet av. Også krangler jeg med meg selv om jeg liker det som angivelig er lys fra sprekker i veggen bak. Det kan forstyrre noe fordi det er så mye annet i bildet. Men dette er bare småplukk. Flott med hvit ramme og svart bakgrunn. Og som sagt et fint bilde.

_margrete_
Lene H.

Likar bilde, men lure på om eg ikkje ville ha midtstilt høygaffelen i staden for spettet. Det veldig lyse skaftet på spettet bryter opp bilde, og det er kult, men eg trur faktisk det kunne vore endå bedre litt frå sida. På den måten kunne kanskje skyggande på taggane til høygaffelen komt endå klitt tydlegare fram også. Hadde vore kult å sjå fleire versjonar av dette bilde om du har det.

Bra ide, og det er gammalt redskap dette, og desse som du har tatt bilde av er sikkert veldig gamle, men høygaflar og spett blir brukt mykje av bønder i dag også. Akkurat dei to har ein ikkje funne dei gode tekniske alternativa til... Så vi har fortsatt nokre slitera ;) Kanskje du møte nåken på Nordfjordeid! Der er ein del bønder i området, og mang ein fjellgard der ein ikkje kjem så langt med tekniske hjelpemiddel.... uups... beklager, no rotar eg meg inn i en heilt anna diskusjon. Ikkje meininga.

Bra bilde i alle fall!
Einar E.

Hei Lene, takk for den fine kommentaren. Det kunne kanskje blitt spennende, vanskelig å si - jeg husker ikke helt hvordan det så ut. Men jeg vet ikke hvor mye lengre til sida det skulle ha blitt, jeg stod nemlig utenfor låven og fotograferte mellom dørene, som var lukket. Når du sier litt fra sida, hva mener du egentlig?
Lene H.

hyggelig at du likar kommentaren :) La meg forklare med frå sida:

Ettersom du no har forklart at du stod i ei dør hadde det kanskje vore vanskelig å la seg gjere... Eg ville hatt deg bittelitt til venstre for å få få utnytta skyggane og linjene i sjølve låven enda bedre. Det er berre snakk om littegrann, og kanskje det ikkje hadde blitt så kult, men når eg tenke bildekomposisjon så ville eg gjort det.
Med andre ord, eg ville stått der det sikkert var ein vegg dersom eg hadde tegna dette bilde. Men når ein tar det med eit kamera så må ein nesten følge dei begrensningane som området gir :)

Tusen takk for kommentaren på mitt bilde også. E så enig :)

Eg surrar litt med desse bildene, og det er veldig greitt å få tips. Det er stor overgang frå å kunne komponere heile bilde sjølv og flytte rundt på ting ettersom det passar (som ein gjer med maling,tegning etc), og å plutselig vere klar til å fange opp det som er når det er der.
Villy N.

To rustne herrer...

Om oppstillingen er bra skal ikke jeg på inn på, men lys og skygge syns jeg passer.

Når man jobber med Stilleben (velger å kalle din metode for det), ta gerne mange varianter av disse ''herrene''.

Det kan ''se'' bra ut når du tar bildet, men når du ser dem på skjerm eller bilder så har det en tendens å bli litt anderledes enn det du tenkt.

Stilleben, hva er det fornoe?
På tysk så blir det Stil Leben, altså det stille liv om du vil, en oppstilling som ikke flyter seg før du gjør noe med det.

Det har altså ingenting med beina på stativet ditt å gjøre... :)

Med dagens digitalverden er det jo bare å ta så mange varianter du vil, så lenge minnet og batteriet holder.

Men ikke bra om du lider av ''korttidsminne''!...
Einar E.

Hei Villy!
Takk for alle de fine og lærerike kommentarene. Joda, jeg har hørt om Lee filtrene, de kommer vel på innkjøpslisten en eller annen gang de også kan jeg tenke meg. Men dyre er de jo, for de er det ikke sant?

Du må gjerne gå inn på hva som ikke er bra med oppstillingen om du vil! Men bare til etteretning må jeg vel si at jeg ikke hadde noen finger med i spillet når det gjelder oppstillingen, de lå/stod nemlig slik da jeg kom til ''åstedet''. Og av en eller annen grunn får jeg ikke helt lyst til å forandre på den, gud vet hvor lenge de har stått slik.

Og joda, jeg burde vel egentlig ha tatt flere bilder av de gamle herrene, men om jeg ikke husker feil tror jeg jeg var litt i manko på film, (for jeg er en analogiker) og jeg måtte spare de aller siste bildene til noen portretter. Bildene er skutt gjennom en liten glipe i de gamle låvedørene (fra utsiden), så det var svært få vinkler å velge mellom.
Villy N.

Syns bildet og usnittet er greit nok!
Det bør fakstisk være sånn, bildet er jo av en dokumentarisk art!

Brukte Cokin før men de ble etterhvert litt for ''små'' ettersom linsediameteren økte...

Enig i at Lee er dyre, og store (lange), men ser ikke bort fra å kombinere Cokin sin P-serie oppe i det hele, det fins nemlig overganger til dette...

Det er bare så synd at det ikke Cokin blir mer prioritert i Norge.

www.nyeexpo-service.no selger Lee

Lømork og Fotohuset har endel ''eldre'' filter til røverpriser.

Stå på!

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu