Young One
I found that I finally needed to put up a cat. Not particularly original, but hopefully not the worst possible cat either.

It may be more interesting than the subject itself to note that the cat was digitally captured with ISO 800, through a hand-held 300mm lens (with IS) at 1/60 second.
Utstyr
  • Canon EOS 10D
  • Canon 300mm f/4 L IS USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetAs stated above, ISO 800. No tripod, but with IS turned on at 1/60 sec. It was one of the first sessions with my new 300 mm, and I was pleasantly surprised to learn that IS is actually useful and can save an otherwise certainly doomed picture at 1/60 sec.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1808
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_100460} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .

Åhhhhhhhh sååå søøøt en kattepusunge....nyyuydelig altså!!!!!


For å være litt seriøs; Teknisk sett ser dette veldig bra ut, ikke minst tatt i betraktning din beskrivelse av opptaksforhold. Så god skarphet på 1/60, f5.6 må jo være ganske utrolig. Motiv: 2, Teknisk: 5.
Per Inge Ø.

Hei Tommy,

Siden jeg er mye mer opptatt av teknikk enn motiv, er jeg meget fornøyd over din korte, men utfyllende kommentar. Og helt enig i vurderingen.

Per Inge Østmoen
Avsluttet .

Jepp, jeg har skjønt at du er mest opptatt av teknikk og mindre opptatt av motiv. Der er nok jeg og du litt forskjellig. Jeg prøver iallefall å prioritere litt mere motiv på mine bilder, men det skyldes nok også mye mine tekniske kunnskapsbegrensninger. Fint at du er enig med meg da:-)
Per Inge Ø.

Det er aldri galt å ''prioritere litt mere motiv,'' fordi uten motiv blir det ikke noe bilde uansett hvor godt man måtte beherske teknikken.

Dessuten er det helt umulig å bli teknisk /svært/ dyktig uten å ha oppøvd evnen til å applisere teknikken. Og dét kan bare gjøres gjennom lang tids praktisk fotografering og uopphørlig trening i å se og fange motiver.

Dette forhindrer ikke at noen er flinkere til det ene enn det andre, men begge komponenter er og vil alltid være helt vesentlige hvis man skal kunne glede seg selv og andre med god fotografi.

Per Inge Østmoen

Avsluttet .

Joda, sukkersøtt motiv...
Men kan ikke klage på kvaliteten heller.
Veldig fine farger og god skarphet.
Fin bakgrunn.
God komp, men ville kuttet litt på venstre side.

MVH Asbjørn
Wes D.

A delightful little cat - very nice shot

Kind regards Wes
Elin F.

Heisann!

Ære være deg som beskriver tanker, meninger og teknikk under hvert bilde! Det er utrolig lærerikt for amatørspirer som meg. Så sist pengepungen min åpnet seg - fulgte jeg dine råd, og kjøpte fastobjektiv. Ble utrolig fornøyd over resultatene den linsa gir meg, når jeg bare får til å gjøre alt riktig så... (Får jo trim med på kjøpet med fastobjektiv, hehe.)

Dette bildet er skarp og fint, med flotte farger. Selv om jeg kunne ønsket meg en ørliten tanke mer dybdeskarphet. Fra mitt amatørmessige synspunkt mener jeg det er litt utbrent på pusens labber. Kanskje det skal være sånn, eller så tar jeg feil. (Nevner det bare pga at det er en av de tingene jeg for tiden strever meg ihjel med.)

Også her har du lagt ut et bilde med en romslig komposisjon. Dette gir betrakeren mulighet for selv å fundere videre på miljøet og livet til denne pusen. Du har gitt en smakebit - resten er opp til fantasien... En helt skjønn liten skapning dette her, som jeg som dyre-elsker, ønsker du legger ut flere bilder av.

Ha en fin kveld! Mvh Elin!
Per Inge Ø.

Hei, Elin:

Det er helt korrekt at noen små partier på kattens pote er utbrent, men det gjelder bare venstre forpote. Dette er en følge av at jeg skrudde ISO-verdien opp på 800, noe som reduserte dynamikken i kameraet. Men hvis jeg skulle kjørt 200 ISO ville jeg sannsynligvis fått bevegelsesuskarphet i stedet, og dét ville vært mye verre.

Det er interessante betraktninger du har rundt hensiktsmessigheten av ''luft'' rundt hovedmotivet. Det er en kunst, fordi for mye rom trekker oppmerksomheten vekk fra hovedmotivet, samtidig som en ensidig konsentrasjon rundt dette alene gjør at resultatet blir et rent artsbilde.

Per Inge
Øistein T.

Fantastisk nydelig fanget. Hvorfor? Tja - i utgangspunktet ser bildet meget rotete ut. Men kontrasten mellom den (sårbare) kattungen og de harde omgivelsene fungerer flott. Blikket ser dessuten litt undrende og utforskende ut og gir betrakteren umiddelbart en ..aaahh opplevelse ;-)

Toneskalaen og kontrasten i bildet fungerer utmerket. Flott skarphet, teknisk meget bra.

Øistein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu