synlig usynlighet
Egentlig er solstrålar usynlige. Dei trenge noko å reflektere seg i for at vi mennesker skal kunne sjå det...
Det fasinera meg.

Eg er nybegynner, og eg veit ikkje heilt ka eg gjer på. Gi meg kritikk! eg blir også veldi gla dersom de forklara kva eg gjer feil og korleis eg kunne gjort det bedre :)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-08-16 19:49:24
    Versjon #2
Utstyr
  • Digitalkamera
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger289
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_100467} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Torbjørn S.

Hei og velkommen med ditt første bilde! Takk for kommententarer på mine bilde. Fortsett med å kommentere andres bilder, så får du nok flere kommentarer på dine egne.

Her synest jeg du har fanget noe fine og tydelige solstråler. Artig å se hvordan lyset smyger seg gjennom bladene. Men det blir litt lite, bildet kunne fordel kunne vært større.

Stå på!
TS


Lene H.

takk! E igrunn enig, og skal prøve meg på å få det større, men eg rota litt med å få det fint når det er større... Eg må vist bare vere tolmodig med dette tekniske, og lære det langs veien :)
Avsluttet .

Er ikke den største fan av naturbilder, men liker dette. Godt fanga opp. Veldig klar og flott grønnfarge på bladene. Og veldig bra at du ikke har fått med noen solflekker på bildet, -noe som lett skjer. Liker kompen også. Flott!

_margrete_
Avsluttet .

Heisann og velkommen til dotten :)
Takk for melding på gakken min. Jeg synes du debuterer med et fint og koselig bilde. Du har klart å fange sollyses uten lenseflare (som nevnt av MH) og det er meget bra. solstrålene dine er klare og fine i tillegg til at omgivelsene er behagelige. Litt synd med den greinen i venstre hjørne, men synes ikke det gjør all verden. Likte nok da versjon 2 :)

Mvh
Sindre :)
Einar E.

Fine lysstråler, et ganske fint naturbilde. Men det er kanskje litt uskarpt, og da særlig bladene på toppen. Det plager meg litt når jeg ser på den store versjonen. Greina på bunnen er også litt uheldig, men det er uskarpheten som er værst.

For det er nemlig det at det nesten er i fokus, slik at det ikke virker som om du har valgt å ikke ha det i fokus. Så, enten mindre, eller mere fokus hadde vært bedre.

Ellers er det ikke dumt, liker veldig godt hvordan du har fått fram de solstrålene!
Lene H.

Ja sant ja, at det er et eller anna som irritera auget på toppen? Eg syns det samme med den store versjonen, men har ikkje heilt klart å bestemme meg for ka det er. Men tusen takk :) mindre eller meir fokus neste gang.
Torbjørn S.

Synd at #2 er såpass uskarp. Ellers er den størrelsen mye bedre.

TS
Kristoffer L.

Nydelig sol-fangst - særlig i den større versjonen!

Kanskje ville bildet blitt noe bedre hvis du hadde fått bort grenen i forgrunnen før du tok bildet. De store bladene øverst dominerer også kanskje litt mye. En liten justering av ståstedet ditt da du tok bildet ville kanskje ha hjulpet litt på begge stedene.

Likevel: Solstrålene er vakre, og du har fanget dem!

- Kristoffer
Kristoffer L.

Lene,

Aller først - en hjertelig takk for de flotte og gjennomtenkte bildekommentarene dine! De varmer og inspirerer. ;-)

Flatskjermen min er ikke alltid på sitt beste i dagslys, så jeg tittet innom dette bildet igjen senere i går kveld. Da fikk jeg inntrykk av at bladverket øverst ikke er fra et tre, slik jeg først trodde, men et tak av flettede grener, og at det jeg antok var en gren nederst, nå så mer ut som et stag i konstruksjonen av en mulig stråhytte eller skur. Det som forvirrer meg ytterligere, er at jeg også fikk øye på noe som likner en spotlight helt øverst i bildet.

Dette har altså ingenting med bildekvaliteten å gjøre, jeg bare undres over hvordan bildet får meg til å pendle mellom skiftende opppfatninger av hva det er jeg ser.

Det er mulig at jeg er helt på jordet, men jo mer jeg ser, jo mer nysgjerrig blir jeg.

- Kristoffer

Lene H.

:)

Du har heilt rett i enkelte ting, og eg har valgt å ikkje kutte bilde for å la fantasien leike litt...
Nederst på bilde er det ei stang som en gang kanskje har vore eit hus. Kanskje bare eit leikehus, eller så stod det eit hus der før i tida... Det er eg ikkje sikker på, men når eg satt der så drømte eg meg vekk til tidligare tide og korleis det måtte ha sett ut.
Første gangen eg satt på akkurat den staden (uten å ha med meg fotoapparat desverre) var når eg og ei nydelig lita jente som eg brukte å bo ilag med var ute å gjekk tur. Då gjekk ho plutselig inn i denne haugen med tre og blei borte i alt lauvet. Då eg gjekk etter kom vi inn i eit rom som er bare grønne blad overalt. Det er nydelig... så i henna verden var taket eit fletta lauvtak og dette var det vakraste rommet som finst. I virkeligheten er det mange tre som står skeivt og skaper eit ope rom med lauv over. Men eg trur eg foretrekke fantasien til ein 4 åring og held fast på at det er ei ''bladboble''. Det var nemlig det denne staden var når vi gjekk ut.

Eg gjekk innom ein dag når eg var ute å gjekk med kameraet mitt. Det var då eg tok dette bildet. Og det er sola som skinner inn...

Så på jorde er du ikkje. Du har bare evna til å la fantasien ta deg med til nye stadar... :)

Takk for kommentar, og takk for at du såg taket som egentlig ikkje er der!

-L
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu