Grindafjord
Bildet er fra Grindafjord som ligger noen få mil øst for Haugesund. Bildet ble tatt en stille dag med delvis overskyet vær. Det var en utfordring å finne passe lukkertid slik at en kunne unngå igjengrodde partier samt unngå utbrenthet. Jeg jobbet litt med det og syntes at det lyktes rimelig bra.
Jeg er i grunnen fornøyd. Det jeg liker best er nok at bildet fremstår rimelig naturtro i fargene. Blåfargene i det fjerne klarte jeg å få frem. Jeg er alltid forsiktig med fargemetning. Glorete bilder synes jeg ikke så mye om. Når det er sagt så må jo alle bilder ha en oppfrisking. Det hører med i den digitale verden.
Utstyr
  • FUJIFILM X-Pro1
  • XF55-200mmF3.5-4.8 R LM OIS
  • Brennvidde115.9mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/240s
  • Nei
  • AnnetJeg måtte bruke Iso 400, men det syntes å gå bra. Jeg brukte blender 8 og lukkertid på 1/240, det skulle borge for skarphet. (Brennvidde 115. )
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1008364} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Solvår B.
Et behagelig fred-i-sjela-bilde.
Du er god på å få fram stemninger i landskapet.
: ) Solvår
Venke K.
Sier meg enig med Solvår her. Nydelig fanget!

:-) Venke
Øyvind L.
Synes fargetonene klaffet godt og motivet hadde noen idylliske plasser ,mulig litt mye med på venstresiden.
Ville ha ungått midtstilling ved å ta av litt i bunn.
Arild T.
Nydelig symmetri og harmoni i dette velkomponerte bildet. Du er flink til å holde deg til det naturlige når det gjelder oppskarping og fargemetning. Veldig bra, Trygve!

Hilsen Arild
Roar K.
Her har du ingen grunn til å være misfornøyd.
Henger meg med på Øyvind som nevner litt bånnkutt.

Roar
Eirik B.
Jeg opplever terrengets og speilingenes mange kurvaturer som spennende og av stor betydning for hvor interessant bildet oppleves. Opplever de som et motiv i et ellers litt tomt landskap, og i så måte blir de bildets bærebjelker. Det er virkelig flott hvordan terrenget snor seg lagvis innover i bildet.

Midtstilling blir, som nevnt av noen her, ikke alltid ideellt. Jeg går likevel mot strømmen akkurat her og mener midstillingen gir en, for meg, riktig balanse i bildet. To grunner til dette:

1. Bildet spiller på den tversgående, dualismen mellom terreng og vannspeilinger. Balansen mellom disse linjene forstyrres, slik jeg ser det, dersom man kutter enten i topp eller bånn og gjør avstand fra linje til ramme forskjellig oppe og nede. For meg ser det ut til at du har gjort et bevisst valg her (correct me if I'm wrong), og jeg synes det fungerer som det skal.

2. Denne tversgående (kurvede) linjeføringen gir sammen med det stille vannet, etter min mening, en rolig og harmonisk stemning. Ved å kutte i bånn dras i alle fall mitt blikk lenger inn i bildet, og bort fra vannet. I tillegg mister i alle fall mine øyne endel fokus på den kurvaturen som følger bildet hele veien horisontalt. Dermed forsvinner også noe av den rolige stemningen i bildet.

Nevner også at fargenes økende matthet innover i terrenget synes å tilføre god dybdevirkning. Fargen på himmelen er kanskje litt kjedelig, men sannsynligvis ikke lett å gjøre noe med uten å "jukse" ;-)

For meg et fint landskapsbilde, veldig illustrerende for typisk vestlandsk natur.
Sissel Kleivdal H.
Nydelig landskapsbilde av vestlandsk natur. Vakkert komponert og stemningsfylt.

Mvh
Sissel
Jostein S.
Hei
Tok entittpå dine mange fine motiver
Stoppet opp ved dette
Det har så fine nyanser
En fin ro preger otivet. Veldig behagelig å se på
Flott speiling er med på å forsterke et godt inntrykk
Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu