Najaden - Fredrikstads nye stolthet
... og maritime attraksjon har fått hjemmehavn på Isegran i Fredrikstad, hvor den skal vugge i Vesterelva. Prosessen med å få "Najaden" til Fredrikstad har pågått i 2 år, da Halmstadkommune i Sverige bestemte seg for å selge skipsmuseun Najaden, og i går kom skuta på plass på Isegran i museumshavnen der, ved nybygget brygge.
Det blir nok mange bilder fra denne båten i årene som kommer!
Info: http://www.najaden.no/
http://www.nrk.no/ostfold/_najaden_-endelig-til-norge-1.11817050
Bildet inngår i albumet Maritime godbiter - Scener fra havn og kyst, båter og annet maritimt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2014-07-07 21:18:16
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2014-07-07 21:19:06
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Pentax K-50
  • 18-135mm
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetTatt på frihånd i dårlig vær (Pentax'en er vær-tettet og sprutsikkert!) i dag midt på dagen
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1009228} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Eirik B.
Likte så godt den tydelige L- kurven som seilbåtene i front danner sammen med skuten bak i V2 og 3. Det fungerte absolutt i mine øyne og gjorde kompet ryddig og lett å se på. Har også lest at slike L- linjer er velegnet til å skape ro og harmoni. Og bildene er jo absolutt rolige og harmoniske:-)

Ellers vil jeg spesielt påpeke at jeg synes lyset er mykt, behagelig og vakkert. Du har det kanskje med å komme deg opp om morgenen så du får muligheten til å fotografere i så flott lys?!

Skal man peke på forbedringsforslag blir det følgende: Kanskje har du egentlig tenkt at det var skuten som er hovedmotivet. Jeg opplever den som en del av miljøet i alle tre bildene, men ikke som et hovedmotiv. Hadde jeg ikke sett underteksten, ville det ikke slått meg at det er skuten bildene egentlig handler om. Det trenger jo ikke nødvendigvis å være et minus, for bildene er jo en ypperlig miljøskildring av denne
Eirik B.
" av denne havnen" skulle det stå. Beklager!
Walter S.
Takk for inngående og god analyse, Eirik. Du ser ting jeg ikke var oppmerksom på. Jeg tenker egentlig lite (teoretisk) komposisjon, kun harmoni.

Skulle gjerne hatt flere og bedre bilder av selve stoltheten (Najaden) men dagen i dag var ekstrem når det gjalt været, Styrtregn pøste ned og jeg var underveis på min scooter, og hadde en ca 10 min's glippe med opphold, før en svart vegg med mørke skyer igjen blanket ut utsikten og stjal lyset.
Men det kommer til å bli mange bilder av den "damen" der i fremtiden, siden jeg ferdes mye i det område.

Mvh,
Walter
Ingrid Milly L.
Skrpt og med flotte farger dette og gir en følelse av ferie og frihet.
mvh. Ingrid Milly
Roar K.
Jeg ville bli svært forundret om ikke du kommer til å forevige denne på alle bauger og kanter både innvendig og utvendig.
Stort rabalder i Sverige med protester så man måtte jo utsette avreisen.
Men nå har altså våre to tremastere Christian Radich og Sørlandet fått selskap av tremaster nr. tre i Norge. Admiralen borti Bergen er jo en bark.
Her holder jeg en knapp på originalen med de flotte trebåtene i forgrunnen. Tipper de er bygget i Fredrikstad. En onkel av meg hadde en slik på Kråkerøy for en del år tilbake. Har hørt navnet på båtbyggeren også, men det har jeg glemt.

Roar
Walter S.
Du har så rett, så rett, i dine antagelser, Roar. Skuta skal nok bli behørig "avbildet" ja, og lagt ut her med bilder i fra forskjellige årstider, tid på dagen (og om natten!), og lysforhold, fordi dette er mitt eldorado (ved siden av Gamlebyen og Hvaler).
Sjektene foran er alle bygget på stedet her (til høyre for bildet) hvor det gamle båtbyggeriet til Roar Aas (konstruktøren av bl.a. IOD'en har holdt til). Båtbyggeriet er eid av Maritimt Museum, men drevet av PLUS-skolen med ekspertise fra slippen på Isegran, hvor man i dag finner noen av de fremste innen gammel trebåtbygger-håndverk. Hver vinter bygges det 5 slike båter her.

Nei, nå rant det over for meg, men jeg er sååå kry av Isegran, Fredrikstad og det maritime miljøet her ute!

Du skal ha takk for innsiktsfull kommentar, Roar!

Mvh,
Walter
Vidar Magnus J.
Gode maritime bilder der de små trebåtene ligger stilrent på rekke mot skuta i bakgrunnen. Ingen moderne plastbåter forstyrrer bildene. Går også for V3 der det er noe mer avstand mellom motivet og den nedre kanten av bildet enn i V2.. Gode farger, godt lys og fint komponert.
Harald G.
V1 for meg. Bildet har flere elementer som trekker øyet inn i motivet. Gode farger. Likte godt denne litt
'triste' himmel lfargen.
Walter S.
Takker Vidar Magnus og Harald for hyggelig kommentar.

@ Harald: Det var nesten ikke farger i det hele tatt den dagen. Grå himmel og lite lys (og mye styrtregn inn i mellom).

Mvh,
Walter
John O.
Dejlige billeder af det fine sejlskib, men mit klare valg bliver Org. med de fine klinkbyggede joller i forgrunden!
Mvh. John
Walter S.
Takk for at du så trofast kommenter, John! Du bidrar mye til trivsel med dine alltid optimistiske tanker om våre bilder.
:o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu