Sauebruk
Nedlagt gårdstun i Bjerkreim, Rogaland.
Bildet er tatt på et nedlagt gårdstun i Bjerkreim. Huset er jevnet, det gamle driftsbygget blir fremdeles brukt til å huse sau på beite.
OK med tanke på at det er en av mine første HDR komposisjoner.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2014-07-08 00:28:13
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 550D
  • EF-S17-55mm f/2.8 IS USM
  • Brennvidde28.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetBildet er HDR av 3 eksponeringer laget ut av den samme råfilen. Tatt hånholdt.
    Skarpet for utskrift, noe jeg ser slår litt uheldig ut i skjermvisning. legger ved original ut av kamera.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1009252} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Eirik B.
Komposisjonsmessig er jeg enig i dine valg her. Motivet plassert i eller i allefall helt i nærheten av det gyldne snitt, ledende linjer og en god bakgrunn som setter motivet i kontekst i sitt miljø. Klassisk vil vel mange si. Og jeg vil påstå blottet for forstyrrende elementer som ikke har noe der å gjøre. Alt ser dessuten rett og pent ut i forhold til perspektivet (legger merke til at veggen er rett i forhold til billedrammen og at horisonten ikke ser ut til å tilte). Jeg ville kanskje foreslå å gå litt tettere innpå for å fylle bittelitt mer av billedrammen med motivet, men det kan også tenkes at dette ikke vil fungere. Kanskje har du allerede prøvd?!

Jeg har også god sans for HDR som her, der man får et økt dynamisk omfang , men uten overdrevne "HDR-effekter"... om du skjønner.

Bildet er alt i alt klassisk oppbygget i sin komposisjon og behagelig å hvile øynene på. Skal man komme med forbedringsforslag (og det skal man jo) så er jeg veldig opptatt av lysets kvalitet. Og her er lyset veldig hardt og lite flatterende. Du har til en viss grad motvirket dette gjennom HDR etterbehandling, men jeg tror der er enda mer å hente på å ta bildet når solen står lavere på himmelen og kaster mykere skygger.
Roar K.
Jeg holder meg til originalen og synes at mer bygning og demping av lyset drar bildet ned istedenfor opp hvilket jeg tenkte da jeg leste første talers forslag uten å ha sett V2..
Slik jeg ser det er originalen omtrent slik vi forventer en solfylt sommerdag på setra. Selv bakgrunnen kommer godt fram uten å bli blass som den ofte blir i slike bilder. Stort mer typisk norsk kan vel ikke dette bli uten at vi bytter ut dette huset med ei halves nedfallen tømmerløe.

Roar
John O.
Her vælger jeg originalen, med fin komp. og HDR farver, uden at de er overdrevne!
Mvh. John
Vidar Magnus J.
Jeg syns V2 forteller mer her siden driftsbygningen kommer mer frem. Godt komponert og fine farger.
Eirik B.
Må få presise i forhold til det Roar skriver at jeg ikke mener at belysningen i seg selv, men snarere skyggene, med fordel kunne dempes Det harde sollyset danner en markert skygge forran driftsbygget. Denne skyggen ville ikke vært like fremtredende om bildet var tatt under mykere lysforhold (for eksempel tidlig morgen eller sen kveld). Under slike lysforhold får man også etter min mening ofte enda mer ut av HDR-teknikken. Det at det gjerne er mørkere på stedet kompenserer man jo for under eksponering, og slik sett får man et akkurat like lyst bilde.
Vidar K.
Er med på hva du mener her Eirik. Da jeg holdt på med dette bildet og justerte skyggene lysere, så det noe kunstig ut. Så jeg stoppet etter å ha fått hentet frem detaljene i skyggeveggen og på bakken fremfor.

Det er jo tatt på høylys dag, og da blir det som det blir når sola steiker.
Ikke optimalt m.a.o. :-)

Takker for øvrig for tilbakemeldinger folkens!
Arild T.
Et flott HDR-bide som er naturlig i både farger og kontraster, og komposisjonen er god. Det er lett for å dra for hardt i spakene i etterbehandling av HDR-bilder. Tror at man ikke oppnår så stor gevinst ved bruk av HDR ved såpass lite spenn i dynamisk omfang som her Vanligvis vil kameraet mestre dette.

Hilsen Arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu