Hodnafjellet
Nok et bilde med speiling. Bildet er tatt en stille dag, relativt tidlig på dagen. Det som tiltaler meg er formen på bildet. Fjellformasjonen til høyre som munner ut i ulike fargenyanser. Det starter tett og nært og så munner det ut i et slankere landskap. Jeg er forsiktig med fargemetning, og mener at dette ikke er for mye, men de ulike skjermer viser så forskjellig.
I grunnen så er jeg fornøyd med dette bildet, mest som sagt pga formen. Speilingen i seg selv kan jo være ok, men jeg syntes at her var det noe mer. Var det for frimodigt sagt.
Utstyr
  • FUJIFILM X-E1
  • XF18-55mmF2.8-4 R LM OIS
  • Brennvidde55.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/450s
  • Nei
  • AnnetIkke noe spesielt i forhold til teknikk. Lyset var så pass bra at jeg kunne nok gått noe høyere opp med blenderen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1009296} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Arild T.
Det var et utrolig flott landskap du har forevighet her, og det på en utmerket mået!. For det første sitter komposisjonen som et skudd og for det andre fremstår bildet knallskarpt i et flott lys. Det som kanskje imponerer meg mest, og det gjelder det meste av dine bilder, er hvordan du klarer å tune fargemetnineng så godt at det hele fremstår som autentisk av hva øyet oppfatter der og da da bildet ble tatt.
At bildet "var noe mer", som du sier, er ikke for frimodig sagt. av deg. Bildet stikker seg nemlig godt ut fra andre bilder av naturlandskap. Flott, Trygve!

Hilsen Arild
Eirik B.
Vannspeilinger i naturlandskap synes jeg stort sett alltid er flotte, og denne danner til en viss grad dybdeskapende linje, diagonalt innover i landskapet. Fargespillet til venstre langs åssiden (fra gulbrunt til ulike nyanser av grønt) synes jeg er utrolig flott.

Den bare åssiden med gulbrune og grønne fargetoner ligger godt til i komposisjonen og er visuelt interessant . Men den trenger kanskje litt hjelp for å guide blikket mot seg. Jeg vet du er opptatt av å fremstille naturen slik den er, uten å oversaturere eller å pynte for mye. Men en forsiktig økning av kontraster, litt ned på sortnivået og kanskje en forsiktig vignettering med den bare åssiden som senterpunkt er ting jeg ville foreslå å eksperimentere med. Åssiden er nemlig interessant og velplassert nok til å fungere som et hovedmotiv, i et bilde der mine øyne flakker litt rundt på leit etter noe å feste seg på.
Ingrid Milly L.
Nydelige farger i hele dette bildet og fint utsnitt og motiv. Jeg leter etter det lille som gjør at øyet fester seg på "noe" til slutt liksom. Dette gedigne landskapet inneholder sikkert mangt og mye som peker seg litt ut?..
Inger Anne Maritsdotter V.
Eg deler din egen vurdering av bildeinnholdet,
syns det er eit vakkert syn med speglingen og fargene som fremstår naturtro, blei dette eit velvalgt bildeutsnitt.
Solvår B.
Jeg henger meg på rosen. Dette er vakkert.
: ) Solvår
Vidar Magnus J.
Fint kupert landskap og vannspeil. Gode kontraster mellom grå steinvegger, gress og trær. Godt bilde.

Synes ikke du snakker frimodig. Jeg ser mange muligheter og flere gode motiver i bildet ditt.
Roar K.
Jo, det er vel omtrent sånn heg husker Vestlandet.
Ikke det mest spennende bildet. Men slutter meg gjerne til det du selv har skrevet under bildet.
Selv ikke jeg forlanger mer fargemetting her om dette hadde vært min egen eksponering.
Som vanlig bedre himmeldetaljer i speilingen enn i himmelen selv hvilket jo er vanlig.

Roar
Alf B.
Flott bilde med fin speiling sv Hodnafjellet i den stille fjorden, det oser av ro og stemning

Alf
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu